Programul „Bani de liceu” 2017-2018: 180 de lei, lunar, în buzunarele a peste 180 de elevi sălăjeni

Un număr de 183 de elevi din Sălaj beneficiază, în anul şcolar 2017-2018, de programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”. Aceştia primesc 180 de lei lunar, de la stat, sprijin pentru educaţie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, au fost acordate ajutoare sociale pentru toţi solicitanţii eligibili, care şi-au depus cereri.

Lista beneficiarilor din judeţul Sălaj poate fi consultată pe http://baniliceu.edu.ro/Rapoarte2017/Localitati/SJ/index.html.

La nivel naţional, peste 33.016 elevi primesc acest sprijin de la stat, în anul şcolar 2017-2018.

Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” se acordă lunar, în cuantum de 180 lei pe lună, la începutul anului şcolar, pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

Ministerul Educaţiei desfășoară de peste 12 ani Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, prin care acordă un sprijin financiar pentru elevii din licee şi şcoli de artă şi meserii.

Beneficiari ai Programului național de protecție socială „Bani de liceu” sunt elevii care se află în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, precum și elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului național de protecție socială „Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție.

Cuantumul sprijinului financiar este de 180 lei și poate fi modificat prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Educației.

La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, cu excepția: alocației de stat, alocației suplimentare pentru familiile cu mulți copii, burselor de studii și burselor sociale, precum și a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.

Sprijinul financiar se sistează în următoarele situaţii: elevul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ; elevul a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3 – 5 zile; elevul a obţinut sub nota 7 la purtare; elevul nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau a fost exmatriculat.

Leave a Comment