Profesorii vor recupera orele doar daca vor fi platiti

Magazin Salajean 10 decembrie 2009 0

Profesorii vor recupera orele doar daca vor fi platitiMateria pierduta in zilele libere neplatite profesorilor va trebui neaparat recuperata anul viitor de catre fiecare unitate de invatamant, se arata intr-o nota trimisa de Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii (MECI) inspectoratelor scolare din tara. Recuperarea materiei se va face in baza unui program intocmit la nivelul fiecarei unitati scolare, prin participarea conducerii scolii, a reprezentantilor salariatilor si a parintilor: Acest lucru se va face insa fara suprasolicitarea elevilor sau afectarea vacantelor scolare. La nivelul fiecarei scoli, recuperarea va fi consemnata in condica.

Insa profesorii vor recupera aceste ore doar daca vor fi platiti, spun sindicalistii din educatie. Le vom recupera doar daca vom fi platiti. Nu este normal sa muncim in plus si sa nu fim platiti, sustine Eusebiu Lehene, presedintele Sindicatului Liber din Invatamantul Salaj, sindicat cu peste 4.000 de membri la nivelul judetului.

In schimb, Ioan Abrudan, inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, este de parere ca dascalii nu ar trebui remunerati pentru recuperarea materiei. Zilele libere impuse de Guvern presupun o masura anticriza, o reducere a cheltuielilor bugetului de stat pentru lunile noiembrie si decembrie. Materia insa va trebui recuperata. Profesorii trebuie sa inteleaga faptul ca elevii trebuie sa parcurga toata programa scolara pentru a fi pregatiti pentru teze si pentru examenele de Bacalaureat, a incheiat Abrudan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »