Profesorii sălăjeni vor funcţii de conducere

Mihaela Oprea 9 august 2012 1
Profesorii sălăjeni vor funcţii de conducere

Cadrele didactice mai au timp până duminică să aplice pentru calitatea de membru în corpul na­ţional de ex­perţi în management educaţional, sesiunea 2012, seria a treia. Doar dacă sunt cuprinşi în această structură, dascălii vor putea deţine un post de director sau de inspector şcolar.
Inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Maria Pop, a declarat că perioada de înscriere la acest concurs debutează cu selecţia candidaţilor online. “Până în data de 12 au­gust, cei in­teresaţi pot completa formularul de se­lecţie online, în aplica­ţia informatică, urmând ca în aceeaşi ultima zi de înscrieri să fie afişate listele cuprinzând candidaţii admişi. În următoarea etapă, respectiv în 13 şi 14 august, cadrele didactice vor trebui să depună portofoliile cu documente la inspectoratul şcolar”, a declarat Maria Pop.
Pentru a face parte din corpul na­ţional de ex­perţi în management educaţional, candidaţii trebuie să îndeplinească, concomitent, o serie de condiţii. Cadrele didactice trebuie să facă dovada a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în managementul educaţional, să fie titular într-o unitate de învăţământ preuniversitar să aibă cel puţin gradul didactic 2, să fi obţinut calificativul foarte bine în ultimii 4 ani şcolari, să nu fi fost opriţi din dreptul de a ocupa o funcţie de conducere prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi să nu fi fost exclus din registrul naţional al experţilor în managementul educaţional. Persoanele care ocupă momentan funcţii de conducere, dar nu vor deveni membri ai structurii menţionate, nu vor putea participa la concursurile organizate în viitor.
Pentru a intra în corpul experţilor este nevoie de 70 de puncte dintr-un total de 100 posibile. Prin urmare, între 20 şi 23 august este programată evaluarea por­to­foliilor cadrelor didactice de către comisiile de eva­luare consti­tuite la nivelul inspectoratului şcolar, iar cele ale inspectorilor şcolari de către membrii în comisia de la nivelul ministerului. În data de 24 augsut vor fi validate rezultatele selec­ţiei şi afişate rezultatele evaluării, în ordinea descres­cătoare a punctajelor. Între 27 şi 31 august se depun con­tes­taţiile, iar pe 3 septembrie se afişează rezultatele finale.
În primele două sesiuni ale concursului, 236 de profesori şi inspectori şcolari sălăjeni au fost acceptaţi în corpul na­ţional de ex­perţi în management educaţional.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. dintele 11 august 2012 at 17:45 - Reply

    exista o celebra muziciana, profesoara la Inspectorat, dupa a carei metehne, apucaturi si toane de menopauzata se desfasoara activitatea in ginecologia din zalau. Totul merge intr-atata de dur incat consortul damei pareseste patul conjugal pentru a fi de folos altor mamici…care vin cu mamele bete la serviciu si urla totul ca e …urgenta! O fi, dar nu stim si noi. Si nici cititorii gazetei.

Lasa un Raspuns »