Profesorii salajeni sarbatoresc Ziua Mondiala a Educatiei

Magazin Salajean 5 octombrie 2010 0

Profesorii salajeni sarbatoresc Ziua Mondiala a EducatieiAstazi, 5 octombrie, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar din judetul Salaj vor marca Ziua Mondiala a Educatiei prin diferite activitati cu rol informativ in scoli. Profesorii vor dezbate alaturi de elevi teme privind educatia contemporana, strategii moderne in dezvoltarea domeniilor educationale si decalajele sociale din domeniul invatamantului.

Mai mult, vor avea loc concursuri, spectacole si lansari de carte. Potrivit inspectorului educatie permanenta din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Laura Galvacsy, aproximativ 16 unitati de invatamant vor organiza activitati pentru a marca Ziua Mondiala a Educatiei. Elevii, impreuna cu cadrele didactice vor participa la activitati precum dezbateri pe diferite teme, mese rotunde, simpozioane scolare, recitaluri de poezie si muzica, expozitii cu lucrarile elevilor, dezbateri cu parintii, dar si nelipsitele concursuri, a declarat inspectorul Galvacsy. Ziua Mondiala a Educatiei se sarbatoreste din data de 5 octombrie 1994, in peste 200 de tari din intreaga lume.

Insa nu toti dascalii salajeni vor sarbatori aceasta zi. Aproximativ 30 dintre cadrele didactice din judet vor serba aceasta zi in Piata Victoriei din Capitala, alaturandu-se celor in jur de 8.000 de dascali din intreaga tara, asteptati astazi la mitingul de protest al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, impotriva masurilor de austeritate luate de Guvern.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »