Profesorii salajeni pot pleca la munca in Marea Britanie

Magazin Salajean 8 decembrie 2009 0

Profesorii salajeni pot pleca la munca in Marea Britanie

Profesorii salajeni sau studentii din anii termi-nali, specializati in mate-matica, stiinte, tehnologia informatiei, design si tehnologie, arta, muzica, sport sau educatie fizica, au posibilitatea de a lucra in Marea Britanie, ca profesori asistenti in anul scolar 2009 – 2010. De asemenea, exista ocazional locuri si pentru profesori de limba franceza, germana, spaniola, engleza istorie si geografie. Conditia principala ca un candidat sa fie eligibil este cunoasterea limbii engleze.

Programul ofera cadrelor didactice oportunitatea de a castiga experienta in cadrul sistemului educational britanic, de a intelege modul de viata britanic si de a-si imbunatati cunostintele de limba engleza. Majoritatea locurilor sunt pentru profesori de scoala generala (elevi cu varste cuprinse intre 11 – 18 ani), dar exista si unele locuri pentru clase de elevi cu varste cuprinse intre 7-13 ani, si ocazional pentru gradinita.

Cerintele pentru depu-nerea candidaturii sunt urmatoarele: o buna cunoastere a limbii engleze (trebuie sa fi capabil sa comunici cu usurinta, dar fluenta limbii nu este esentiala daca esti dispus sa inveti repede); competenta in aria disciplinei respec-tive; prietenos si deschis; capacitate de adaptare in situatii neobisnuite; capa-citate de integrare; incre-zator si independent; muncitor, implicat si puternic motivat; abilitati de lucru in echipa; capacitate de supervizare a activitatilor sportive si extra-curriculare (expertiza intr-un sport, in muzica, teatru sau alta activitate este binevenita, dar nu esentiala); angajamentul de a impartasi din experienta dobandita la intoarcerea in tara la sfarsitul anului.

In general, cazarea este asigurata de scoala gazda, de obicei in internate, unde profesorul asistent va avea statutul de tutore rezident pentru copii.

Pe de alta parte, profesorii vor fi platiti, saptamanal, cu cel putin 173 de lire, pe parcursul anului. Din aceasta suma, scoala poate deduce aproximativ 25 de lire, saptamanal, pentru mesele luate in cadrul scolii si circa 25 de lire, saptamanal, pentru cazare. Profesorii vor trebui, de asemenea, sa plateasca o contributie la Asigurarile de Stat de aproximativ 7 lire, saptamanal. Aceasta ofera dreptul de a beneficia de toate tipurile de tratamente medicale prevazute de catre Serviciul Medical de Stat, cu exceptia tratamentului stomatologic, care nu este acoperit.

Cadrele didactice ale caror candidaturi sunt acceptate si care vor ocupa locuri in scolile britanice vor fi trebui sa contribuie cu suma de 750 de lire pe parcursul anului pentru a acoperi o parte din costu-rile suportate direct in beneficiul lor.

Interviurile vor fi organizate de catre coor-donatori zonali, acestea urmand sa aiba loc in perioada cuprinsa intre sfarsitul lunii ianuarie-mijlocul lunii martie 2010. Candidatii vor fi anuntati daca au fost acceptati in perioada cuprinsa intre mijlocul lunii aprilie-sfarsitul lunii mai 2010.

Candidatii selectati se vor deplasa in Marea Britanie la sfarsitul lunii august-inceputul lunii septembrie 2010 pentru perioada de orientare, alaturi de alti profesori asistenti din Centrul sau Sud-estul Europei.

Inscrierile la acest program trebuie sa includa un CV complet (care sa contina inclusiv adresa postala si adresa de e-mail), o scrisoare de intentie care sa indice motivele pentru depunerea candidaturii, precum si alte obiective speciale pe care ati dori sa le urmariti in Marea Britanie. Solicitantii trebuie, de asemenea, sa trimita scrisori de recomandare de la doi referenti. Diplomele de absolvire nu trebuie incluse, dar trebuie aduse in momentul in care candidatii sunt chemati la interviu.

Mai multe informatii puteti gasi la adresa: http://www.britishcouncil.org/ro/romania-support-exchanges-and-professional-networks-teacher-development-headmasters-conference.htm.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »