Profesorii salajeni nu protesteaza

Magazin Salajean 18 octombrie 2010 0

Profesorii salajeni nu protesteaza

Cadrele didactice din judetul Salaj nu vor participa la actiunile de protest ce au loc, zilele acestea, in randul bugetarilor. Astfel ca orele de scoala se vor desfasura normal. Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat sambata ca in toate unitatile de invatamant din judet orele de curs vor avea loc conform programei. In toate unitatile de invatamant din judet, programul se va desfasura normal, iar prezenta cadrelor didactice la cursuri va fi de 100 la suta. Parintii nu au niciun motiv de ingrijorare ca profesorii nu vor fi la ore, deoarece nu avem niciun semnal din partea directorilor ori a sindicalistilor ca ar exista unele probleme, a declarat Abrudan.

Potrivit acestuia, conducerea Ministerului Educatiei a cerut inspectorilor generali sa monitorizeze achitarea salariilor tuturor cadrelor didactice, astfel incat banii sa ajunga la timp in conturile acestora. Nu exista niciun motiv de ingrijorare ca dascalii nu isi vor primi banii. Sunt resurse financiare suficiente pentru plata salariilor. Inspectoratul Scolar, Finantele si Consiliile Locale vom urmari plata lunara a cadrelor didactice, a afirmat inspectorul general scolar Abrudan.

Si liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant Salaj, Eusebiu Lehene, a confirmat ca nu are informatii din teritoriu potrivit carora profesorii din judet ar fi dispusi sa desfasoare actiuni de protest. Din analizele facute in marile unitati de invatamant din judet, precum si din ceea ce au constatat colegii de sindicat, nu sunt niciun fel de probleme. Nu vor actiona in niciun fel, chiar daca salariile lor lasa de dorit, a mentionat Lehene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »