Profesorii salajeni isi cer in instanta reducerea de vacanta

Magazin Salajean 18 noiembrie 2010 0

Profesorii salajeni isi cer in instanta reducerea de vacantaPeste 3.000 de salariati din invatamantul salajean vor sa dea in judecata unitatile scolare din judet, nemultumiti de diminuarea cu 25 la suta a indemnizatiilor de concediu pentru lunile iulie si august. Procesul se va desfasura pe rolul Tribunalului Salaj.

Presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant Salaj, Eusebiu Lehene, a declarat ca pana vineri vor fi intocmite dosarele pentru a fi depuse la instanta de judecata. De la debutul anului scolar si pana in prezent, am strans semnaturi de la toti membrii de sindicat, pe tabele nominale, pe care le-am atasat la cererea noastra de chemare in judecata a fiecarei structuri scolare in parte, respectiv Consiliile locale, Inspectoratul Scolar si Ministerul Finantelor, responsabil cu asigurarea sumelor. La aceasta actiune participa peste 3.000 de salariati din invatamantul salajean. Deocamdata, prin acest proces solicitam sa ni se returneze acel procent de 25 la suta retinut ilegal din indemnizatia de concediu de odihna aferenta lunilor iulie si august, a declarat liderul sindical.

Potrivit acestuia, indemnizatiile de concediu pentru profesori se calculeaza, conform Codului Muncii, ca medie a ultimelor trei salarii, respectiv din perioada aprilie-iunie, neafectate de masura reducerii cu 25 la suta a veniturilor bugetarilor, intrata in vigoare abia de la 1 iulie.

In luna octombrie, profesorii salajeni au mai trecut printr-un alt proces intentat statului la Curtea de Apel Cluj, primind o sentinta definitiva si irevocabila de majorare cu 37 la suta a salariilor dascalilor, in conformitate cu Legea 221/2008. Ramane de vazut care va fi rezultatul in lupta cu statul pentru drepturile banesti retinute din concediile de odihna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »