Profesorii salajeni – elevii pompierilor la lectiile de prevenire a incendiilor

Magazin Salajean 25 februarie 2010 0

In sala festiva a Colegiului National Silvania Zalau, s-a desfasurat, miercuri, instruirea personalului didactic desemnat sa execute pregatirea in domeniul situatiilor de urgenta a copiilor si elevilor din invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal din judet.

Activitatea a vizat, pe de o parte, organizarea si desfasurarea pregatirii copiilor si elevilor, pregatire care se desfasoara la nivelul fiecarei institutii de invatamant prin parcurgerea temelor de specialitate si prin antrenamentele practice privind modul de comportare si actiune in cazul producerii unei situatii de urgenta, in functie de particularitatile de varsta specifice nivelurilor de invatamant, ne-a comunicat cpt. Ioana Crisan, din cadrul Inspectiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj.

De asemenea, actiunea a vizat si organizarea activitatilor dedicate Zilei Protectiei Civile din Romania. In aceasta saptamana, cadrele Inspectiei de prevenire urmeaza a desfasura in scolile din municipiul Zalau, localitatile Babeni si Plopis, lectii avand ca tematica masurile de prevenire si modul de comportare in cazul manifestarii riscurilor naturale.

In data de 26 februarie, la sediul ISU Salaj se va organiza Ziua Portilor Deschise unde va fi prezentata tehnica si materialele de interventie specifice la dezastre, vor fi desfasurate concursuri cu copiii participanti si vor fi oferite materiale de informare preventiva.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »