Profesorii salajeni continua greva

Magazin Salajean 2 iunie 2010 0

Profesorii salajeni continua grevaPeste 1.300 de dascali salajeni au ales sa participe si ieri la greva generala demarata la inceputul saptamanii, neprezentandu-se la orele de curs. Inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, ne-a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca o parte dintre cadrele didactice din judet au decis sa ramana si marti in greva.

Exista o tendinta semnificativa de scadere a procentului de participanti la greva. In decursul zilei de luni, 57 la suta dintre cei 3.648 de profesori care predau in unitatile de invatamant din judet au decis sa nu tina orele de curs. Astazi (ieri – n.r.), la ora 11, participarea la greva a fost de 37 la suta, si anume 1.315 cadre didactice au decis sa nu se prezinte la scoala, a afirmat Abrudan. Potrivit sursei citate, numarul cel mai ridicat de participanti la greva s-a inregistrat in mediul urban, in majoritatea liceelor profesorii neparticipand de la ore.

Chiar si pe timp de greva, in decursul zilei de marti, proba orala de limbi straine din cadrul examenului de bacalaureat s-a desfasurat in conditii normale in toate cele 22 de centre de examen din judetul Salaj. Pentru sustinerea probei de evaluarea compe-tentelor lingvistice, la nivelul judetului s-au inscris 2.676 de elevi, dintre care 40 si-au recunoscut ori echivalat aceasta testare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »