Profesorii picheteaza astazi Prefectura Salaj

Magazin Salajean 27 octombrie 2010 0

Profesorii picheteaza astazi Prefectura SalajAproximativ 200 de cadre didactice din judet sunt asteptate, astazi, in fata Prefecturii Salaj, pentru a protesta impotriva deciziei Guvernului de asumare a Legii Educatiei in actuala sa forma, precum si pentru prevederile Legii Salarizarii Unitare. In cadrul actiunii, sindicalistii vor depune o nota de protest la Institutia Prefectului, pentru a fi transmisa la Guvern.

Potrivit presedintelui Ligii Sindicatelor din Invatamant Salaj, Eusebiu Lehene, profesorii sunt nemultumiti de faptul ca Guvernul si-a asumat raspunderea pe Legea Educatiei in forma actuala si cer marirea coeficientului de salarizare pentru angajatii din invatamant, in grila din Legea Salarizarii Unice. In mod sigur, vom ajunge la prefect sau subprefect cu nemultumirile noastre, insa depinde in mica masura de ei sa rezolve ceva. Situatia este foarte grava, sunt scoli care nu au bani de salarii, atat unitati din municipiu, cat si din judet. Multe scoli care au avut initial bani suficienti pentru plata salariilor, dar pentru ca nu au avut altele, le-au fost retrase aceste fonduri. In acest sens, ne vom prezenta la trezorerie pentru evaluarea situatiei, a declarat Eusebiu Lehene.

Potrivit spuselor acestuia, aproximativ 200 de cadre didactice sunt asteptate astazi, incepand cu ora 13, la actiunea de protest organizata ca urmare a nemultumirilor legate de proiectul Legii Educatiei si Legii Salarizarii Unitare.

Reamintim ca protestele la Ministerul Educatiei au reinceput acum doua saptamani, cand sindicalistii s-au solidarizat cu greva celor de la Finante, care, in data de 13 octombrie, au incetat lucrul, nemultumiti ca nu si-au primit stimulentele salariale. Cerintele celor din Educatie vizeaza o mai buna plasare a cadrelor didactice in grila de salarizare, adica vor un coeficient 7 in loc de 4,95 cat este acum. Modificarea coeficientului ar aduce salarii mai mari pentru profesorii debutanti si cei aflati in primii ani de cariera.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »