Profesorii evaluatori la bacalaureat, platiti cu 4 lei pentru lucrarea corectata

Magazin Salajean 17 mai 2012 0

Profesorii evaluatori la bacalaureat, platiti cu 4 lei pentru lucrarea corectata

Profesorii care se vor ocupa de corectarea lucrarilor la examenul de bacalaureat de anul acesta vor fi remunerati exact ca anul trecut. Mai precis, profesorii vor primi cate 4 lei pentru fiecare lucrare corectata si pana la 425 lei pentru cei care vor conduce o comisie dintr-un centru de examen.

Doar cadrele didactice care lucreaza in comisiile din centrele de examinare si evaluare la examenul de bacaluareat vor fi platite, potrivit declaratiilor facute, ieri, intr-o conferinta de presa, de inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan. Sumele prevazute prin ordin de ministru sunt, insa, la acelasi nivel de anul trecut.

Astfel, presedintele unei comisii din centrele de examen va primi 400 de lei la o comisie cu pana la 450 de candidati (inclusiv), respectiv 425 de lei la o comisie de peste 450 de candidati. Vicepresedintii, secretarii si membrii comisiilor din centrele de examen vor fi platiti cu cate 275 de lei, iar un asistent, cu 25 de lei pe zi.

La comisiile din centrele zonale de evaluare, presedintele va primi 600 de lei la o comisie de pana la 1.000 de candidati (inclusiv), respectiv 625 de lei, pentru comisiile cu peste 1.000 de candidati. Profesorii evaluatori vor fi platiti cu cate 4 lei pentru fiecare lucrare corectata. Tot atat vor primi profesorii care vor face parte din comisiile de solutionare a contestatiilor.

Personalul didactic care va face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale va fi platit cu cate 2 lei pentru fiecare candidat examinat, se mai precizeaza in ordin. La proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna, plata va fi de 3 lei pentru fiecare candidat examinat.

Ordinul reglementeaza si plata personalului didactic care va face parte din comisiile organizate in unitatile de invatamant pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a. Sumele sunt, si in cazul acestui examen, identice cu cele de anul trecut: 150 de lei pentru un membru si 20 de lei pe zi pentru un asistent. Profesorii evaluatori vor primi cate 3 lei pentru fiecare lucrare corectata.

Potrivit sursei mentionate anterior, cadrele didactice si inspectorii scolari care fac parte din comisia judeteana nu vor fi remunerati, considerandu-se ca aceste activitati fac parte din atributiile postului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »