Proba la Limba romana ramane de dificultate medie

Magazin Salajean 4 iulie 2007 0

In mijlocul dezbaterilor purtate la nivel national in privinta dificultatii subiectului pe care elevii l-au avut de tratat la bacalaureat la disciplina Limba si literatura romana – scris, Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Salaj, isi mentine parerea ca examenul a fost accesibil, putand fi considerat cel mult putin diferit. Dificultatea lui este exclusa prin insasi faptul ca el a aparut pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii cu cateva luni in urma, prin urmare putea fi, asemeni celorlalte subiecte, bine pregatit de catre candidati, a spus inspectorul general. Potrivit sursei citate, daca era nevoie de unele observatii cu privire la dificultatea lui, acestea trebuiau facute imediat dupa aparitia subiectelor pe site. De altfel, multi elevi se declara multumiti de modul in care au tratat subiectul, a spus Abrudan, ieri, in cadrul unei conferinte de presa.

Referitor la proba scrisa de ieri, sustinuta de absolventi la matematica, geografia romanilor si istoria romanilor, reprezentantii ISJ Salaj au declarat ca au putut fi tratate de elevi daca acestia s-au pregatit.

Despre proba la matematica, Matyas Mirel, secretar in cadrul Comisiei de Bac, a declarat ca toate subiectele la matematica sunt concepute in asa masura incat nota 6 sa se obtina usor. Elevii buni pot ajunge la nota 8, iar cei foarte buni pot rezolva si punctele dificile. Matyas Mirel a mai spus ca, in Salaj, examenul la matematica a fost sustinut de elevii care au urmat profilurile matematica-informatica si stiintele naturii, precum si toate specializarile de la profilurile tehnica si servicii (filiera tehnologica). De asemenea, prin proba de matematica au trecut si elevii care au absolvit Liceul Pedagogic – specializarea invatatori. Examenul la geografie a fost accesibil, a spus Ioan Abrudan, iar elevii care s-au pregatit pot obtine note mari si foarte mari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »