Prins cu telefonul mobil la bacalaureat

Mihaela Oprea 29 august 2012 0
Prins cu telefonul mobil la bacalaureat

Un absolvent de la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău a fost eliminat, miercuri, din această sesiune a examenului de bacalaureat, după ce a fost prins, în timpul susţinerii probei de matematică, cu telefonul mobil asupra sa. Conform metodologiei, simpla prezenţa a oricăror surse de informare în sala de examen se pedepseşte cu eliminarea candidatului din sesiunea respectivă, anularea tuturor probelor promovate până atunci şi cu interdicţia de a mai participa în următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceasta era singura probă nepromovată de candidat, absolvent al promoţiei curente, în sesiunea din vară.
Secretarul Comisiei Judeţene de Bacalaureat Sălaj, Anamaria Kende, a declarat că acest candidat a fost instruit de faptul că prezenţa telefoanelor mobile sau a oricăror alte surse de inspiraţie în sala de examen atrage după sine eliminarea. “Candidatul a recunoscut şi în procesul verbal că a fost instruit în această privinţă. Cu toate acestea, a intrat în sala de examen cu telefonul mobil, care a sunat în timpul probei. Profesorii supraveghetori au anunţat preşedintele comisiei, care a dispus eliminarea acestui candidat din sesiunea curentă de bacalaureat”, ne-a declarat Anamaria Kende.
Potrivit sursei citate, candidatul a susţinut proba de matematică, singura rămasă nepromovată din sesiunea anterioară, la Grupul Şcolar “Mihai Viteazul” din Zalău. Se pare că persoana care l-a apelat pe candidat era chiar tatăl acestuia.
În cauză, candidatului i-au fost anulate toate probele promovate, atât cele de evaluarea competenţelor, cât şi probele scrise. Prima sesiune la care se va putea înscrie zălăuanul eliminat este cea din vara anului 2014.
În privinţa prezenţei, dintre cei 866 de înscrişi pentru susţinerea probei obligatorii a profilului din această sesiune de bacalaureat, 150 au absentat.
Cei mai mulţi absenţi au fost la Grupul Şcolar “Mihai Viteazul” din Zalău, unde din cei 437 de candidaţi înscrişi, 72 au fost puşi absenţi. La Grupul Şcolar “Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei au lipsit de la proba de miercuri 58 dintre cei 280 înscrişi, în timp ce la Grupul Şcolar “Octavian Goga” din Jibou au absentat 20 dintre cei 149 înscrişi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »