Prins cu fituica la examenul de bacalaureat

Magazin Salajean 29 iunie 2010 0

Prins cu fituica la examenul de bacalaureatUn absolvent al Grupului Scolar Mihai Viteazul din Zalau a ratat aceasta sesiune de bacalaureat, dupa ce a fost prins, ieri, copiind in cadrul examenului scris la Limba si literatura romana. Conform metodologiei de examen, candidatul va fi declarat respins la bacalaureat, toate celelalte probe promovate in aceasta sesiune fiindu-i anulate. Presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj, Mirel Matyas, a declarat ca elevul a fost prins de catre profesorul supraveghetor in timp ce copia dintr-o brosura de comentarii. Candidatul a fost astfel eliminat din sala de examen, fiindu-i retras dreptul dreptul de a participa la celelalte probe scrise din cadrul sesiunii curente de bacalaureat. Acesta va putea sustine toate probele bacalaureatului doar in sesiunea din toamna, a afirmat Mirel Matyas.

Potrivit sursei citate, inafara de cazul de tentativa de fraudare a examenului de bacalaureat, nu s-au inregistrat niciun fel de probleme in organizarea si desfasurarea examenului de ieri. Subiectele au ajuns la timp in salile de examen. In privinta participarii la bacalaureat, din cei 2.625 de absolventi inscrisi pentru proba de limba si literatura romana, in cele opt centre de examen constituite la nivelul judetului Salaj s-au prezentat pentru sustinerea probei 2.579 de candidati. Candidatii care au lipsit la aceasta proba au dreptul sa se prezinte la celelalte probe scrise, fie in aceasta sesiune, fie in cea din toamna.

Elevii au avut de intocmit un eseu pe baza basmului cult pe care l-au studiat, sa comenteze un text la prima vedere scris de Vasile Alecsandri si sa conceapa un text in care sa-si spuna punctul de vedere despre omenie, plecand de la proverbul, fapta buna il lauda pe om. Candidatii au avut la dispozitie trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Varianta de examen nu le-a dat batai de cap prea mari acestora, intrucat majoritatea s-au declarat multumiti de subiecte, considerandu-le acceptabile.

Pana vineri, absolventii cursurilor liceale vor sustine toate probele examenului de bacalaureat din prima sesiune din acest an. Astazi, elevii vor sustine proba de limba materna. Programul probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat continua in 30 iunie cu proba obligatorie a profilului, si se incheie in 1 iulie, cu cea la alegere a profilului si specializarii.

Pentru sesizarea oricaror nereguli aparute in organizarea si derularea examenului de bacalaureat, parintii si elevii pot apela linia TEL VERDE 0800801100 pusa la dispozitie de Ministerul Educatiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »