Prima zi de bacalaureat, fara probleme in Salaj

Magazin Salajean 16 februarie 2010 0

Prima zi de bacalaureat, fara probleme in Salaj

Prima zi a examenului de bacalaureat a decurs fara niciun fel de probleme in Salaj, ne-a spus, ieri, presedintele comisiei judetene de bacalaureat, Mirel Matyas. Elevii de clasa a XII-a sustin in aceste zile, respectiv in intervalul 15-17 februarie, proba orala de evaluare a competentelor lingvistice la Limba si literatura romana, respectiv la limba materna.

Este pentru prima data cand bacalaureatul se sustine in timpul anului scolar, insa deranjam cat mai putin orele de curs. In prima zi de examinare nu a fost semnalata nicio problema in cele 20 de centre de examen din judetul Salaj, ne-a spus Mirel Matyas, adaugand ca in doua centre din judet, prima proba de bacalaureat se va sustine doar miercuri. Este vorba de Grupul Scolar Agricol Nusfalau si Liceul Teologic Ortodox Zalau.

Candidatii nu vor fi notati, ci vor primi certificate de competete, de la nivel incepator, pana la cel de avansat. Subiectele vor avea un grad de dificultate care sa permita rezolvarea lor in maximum 10-15 minute. Elevului ii este permis sa ia si zero puncte, pentru ca singura conditie pentru a trece de probele orale este simpla prezenta. Rezultatele partiale vor fi transmise la minister, in fiecare zi, la finalizarea evaluarii elevilor.

In intervalul 19-29 aprilie, elevii for fi testati la calculator, iar in 31 mai, la limba straina. Sesiunea scrisa va contine doar trei probe. Limba romana se va sustine la data de 28 iunie, iar matematica sau istoria, in 30 iunie. Ultima proba, in data de 2 iulie, va fi la alegere, in functie de profil. Candidatii care nu se prezinta la probele orale ale examenului de bacalaureat pot participa la probele scrise, insa nu vor promova bacalaureatul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »