Prima probă, primii “respinşi” la bacalaureat

Mihaela Oprea 20 august 2012 1
Prima probă, primii “respinşi” la bacalaureat

Opt dintre cei 33 de candidaţi sălăjeni înscrişi la proba orală de evaluarea competenţelor de limba şi literatura română din cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului nu s-au prezentat luni la examen. În consecinţă, aceştia candidaţi nu vor mai putea obţine în acest an diploma de bacalaureat, cu toate că simpla lor prezenţă în sălile de examen era suficientă pentru promovarea probei.
Informaticianul din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Denisa Blidar, ne-a declarat că în această sesiune sunt înscrişi peste 1.000 de candidaţi. “La prima probă de competenţe au fost înscrişi 33 de candidaţi, doar 21 dintre aceştia prezentându-se la examen. Ceilalţi opt sunt declaraţi absenţi. Deşi nu vor putea promova bacalaureatul anul acesta, cei opt au dreptul să se prezinte la celelalte probe din această sesiune. La proba orală de evaluarea competenţelor de limba maghiară este înscris un singur candidat, 36 sunt înscrişi pentru susţinerea probei de limbi materne şi 32 la competenţe digitale”, a declarat Denisa Blidar.
Potrivit sursei citate, nu au fost candidaţi eliminaţi pentru tentativă de fraudă.
Pentru această sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.050 de candidaţi, dintre care puţin peste 900 sunt absolvenţi din promoţia curentă, între care se numără şi cei care abia au susţinut corigenţele, restul fiind din promoţiile anterioare. Numărul candidaţilor oscilează de la o probă la alta, în funcţie de disciplinele pentru care nu s-au luat note de trecere la sesiunile trecute.
După examenele orale programate pentru perioada 20-24 august, vor urma probele scrise, care sunt programate pentru intervalul 27-31 august. Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, urmând ca în 5 septembrie să fie afişate rezultatele finale.
În prima sesiune a bacalaureatului din acest an s-a înregistrat o promovabilitate de doar 42,92 la sută. Astfel, din cei 2.386 de candidaţi examinaţi, doar 1.016 au fost declaraţi admişi, obţinând medii peste 6 la probele scrise.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Ciupercutz 20 august 2012 at 16:05 - Reply

    Pentru candidatii inscrisi la centrul 610 – Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau – recomand http://www.ciupercutz.ro pentru repartizari, rezultate, etc.

Lasa un Raspuns »