Prima proba la testarea nationala, fara probleme in Salaj

Magazin Salajean 5 mai 2010 0

Prima proba la testarea nationala, fara probleme in SalajElevii din ultimul an de gimnaziu au sustinut, ieri, prima proba din cadrul testarii nationale, respectiv cea de Limba si Literatura Romana. Presedintele Comisiei pentru Evaluarea nationala la clasa a VIII-a din Salaj, Szabo Stefan, ne-a declarat ca nu au fost niciun fel de probleme in organizarea si desfasurarea probei, ba mai mult, s-a inregistrat o prezenta de aproape suta la suta. Totodata, niciun elev nu a fost eliminat.

Doar 72 de candidati din cei 2.543 de elevi inscrisi pentru la Evaluarea nationala au absentat de la prima proba. Dintre acestia, 48 sunt de la doua centre de comunicare din cele 14 constituite in judet, respectiv de la Centrul Simleu Silvaniei (31 de elevi) si de la Centrul Nusfalau (17 elevi).

Exceptand aceste doua centre, la nivelul judetului s-a inregistrat o prezenta foarte buna la proba de Limba si literatura romana, de 97 la suta, a mentionat Szabo. Elevii vor primi rezultatele la aceasta proba in termen de sase zile. Urmatoarea proba din cadrul Evaluarii nationale la clasa a VIII-a va avea loc in data de 6 mai, la Limba si literatura materna, iar in 12 mai proba scrisa de matematica, ambele probe scrise. Media obtinuta de elevi la testarea nationala constituie 25 la suta din nota de admitere la liceu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »