Premii pentru elevii matematicieni

Magazin Salajean 8 februarie 2008 0

Tabara de matematica desfasurata in aceasta saptamana la Zalau s-a incheiat ieri, 24 de elevi fiind premiati pentru rezultatele obtinute la testul final. Festivitatea a fost organizata la Colegiul National Silvania, cel care a gazduit si orele de pregatire intensiva la aceasta disciplina de invatamant. Au fost acordate cate sase premii pentru fiecare an de studiu (premiile I, II, III si trei mentiuni), iar copiii au primit diplome si carti.

Reamintim ca la tabara de matematica au luat parte 40 de elevi din Salaj, toti facand parte din grupele de excelenta pe care judetul le are la aceasta disciplina in Zalau, Jibou si Simleu Silvaniei. Au fost alesi, astfel, cate zece elevi din fiecare oras, in functie de rezultatele obtinute la olimpiada de profil – etapa locala. Pregatirea de specialitate a urmat programa propusa pentru olimpiada de matematica – etapa judeteana, iar elevii au fost asistati de 12 profesori de matematica, voluntari. Un test final a verificat cunostintele dobandite de elevi si a stabilit premiantii.

Actiunea a fost o initiativa a Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj si a Colegiului National Silvania Zalau si a beneficiat de sprijinul Primariei Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »