Pregatirile pentru inscrierea in clasa pregatitoare, pe ultima suta de metri

Magazin Salajean 24 ianuarie 2012 0

Pregatirile pentru inscrierea in clasa pregatitoare, pe ultima suta de metriCopiii care vor implini varsta de 6 ani dupa inceperea anului scolar urmator, respectiv intre 1 septembrie si 31 decembrie 2012, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare sau la grupa mare de la gradinita, in functie de decizia parintilor. Pentru inscrierea acestora la scoala, parintii sau tutorii legali vor trebui sa solicite in scris acest lucru, de asemenea, va trebui ca evaluarea realizata de catre experti sa ateste pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

Potrivit metodologiei privind inscrierile in clasa pregatitoare, copiii care au 6 ani impliniti pana la data de 31 august, inclusiv, vor fi inscrisi in clasa I, indiferent daca au fost sau nu au fost la gradinita. Pentru admiterea elevilor in clasa pregatitoare sunt interzise segregarile, testele sau examenele. La fel ca si in anii trecuti, parintii vor putea depune dosarele de inscriere, oficial, incepand din luna martie.

La clasa pregatitoare, in care prezenta este obligatorie, copiii vor invata jucandu-se si nu vor fi note sau calificative, cadrul didactic putand insa sa utilizeze modalitati de incurajare si de recompensare specifice varstei. Sala de clasa din scoala va fi adaptata varstei copiilor, astfel incat sa permita invatarea prin joc si pregatirea pentru clasa I, utilizand resurse de invatare adecvate. Vor fi folosite resurse ale invatarii moderne, adaptate scopului clasei pregatitoare. Cadrele didactice care vor preda la clasa pregatitoare vor fi formate incepand cu luna mai.

In saptamanile care urmeaza, parintii vor primi materiale informative care vor raspunde tuturor intrebarilor lor privind clasa pregatitoare. De asemenea, la momentul inscrierii parintii vor primi, in premiera, un ghid cu tot ceea ce trebuie sa stie pentru scolarizarea copilului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »