Pregatiri pentru bacalaureat – pe ultima suta de metri

Magazin Salajean 9 februarie 2010 0

Pregatiri pentru bacalaureat - pe ultima suta de metriElevii claselor a douasprezecea au mai putin de o saptamana ca sa se pregateasca pentru examenul de bacalaureat. Din judetul Salaj, s-au inscris la aceasta sesiune de bacalaureat peste 2.600 de elevi. In data de 15 februarie vor sustine prima proba, respectiv la Limba si literatura romana. Aceasta proba poate fi trecuta insa si cu zero puncte, astfel, emotiile ca nu vor promova lipsesc cu desavarsire.

In fapt, elevii pot trece jumatate din probele de bacalaureat fara sa stie nimic. Pentru limba romana, limba straina si proba de informatica e suficienta prezenta. Candidatii nu sunt respinsi sau admisi, ci primesc certificate de competente.

Candidatii cu zero puncte vor obtine nivelul de incepator si vor intra la probele scrise. In perioada 19-29 aprilie, ei vor fi testati daca stiu sa utilizeze calculatorul, iar pe 31 mai vor da proba de limba straina. In sesiunea scrisa a examenului de bacalaureat, elevii vor da doar trei probe. Limba romana se va sustine in 28 iunie, iar matematica sau istoria, in data de 30 iunie. Ultima proba scrisa va fi la alegere, in functie de profil. Nota finala a examenului de bacalaureat va fi media aritmetica doar a celor trei probe scrise.

Pentru a se acomoda cu noua modalitate de examinare, in data de 20 ianuarie, Ministerul Educatiei a organizat o simulare la proba de evaluare a competentelor digitale. Din cei 1.439 de candidati salajeni prezenti la simulare au promovat proba: 256 la nivelul incepatori, 406 utilizatori de nivelul mediu, 465 de utilizatori avansati (32 la suta dintre candidati) si 312 la nivelul experimentati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »