Preşcolari din Zalău, în vizită la Agenţia pentru Protecţia Mediului Sălaj

Magazin Salajean 7 iunie 2011 0

Preşcolari din Zalău, în vizită la Agenţia pentru Protecţia Mediului Sălaj

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sălaj derulează o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului. Ieri, la sediul instituţiei a fost organizată Ziua Porţilor Deschise şi s-a primit vizita copiilor de la Grădiniţa nr. 2 şi Grădiniţa nr. 10 din Zalău.

Copiii au făcut dovada cunoştinţelor lor despre mediu, au aflat câteva informaţii legate de APM şi modul în care se desfăşoară activitatea aici, iar mai apoi au fost îndemnaţi de directorul APM Sălaj, Aurica Grec, să fie prietenii instituţiei şi voluntari în acţiunile care protejează şi păstrează mediul curat. După ce au urmărit filmul educativ Peripeţiile peştişorului Ovi, referitor la păstrarea nealterată a calităţii apelor, copiii au explicat cum trebuie protejată natura şi au fost răsplătiţi de organizatori cu câte o mică atenţie (dulciuri şi sucuri).

Desfăşurăm astfel de acţiuni în cadrul parteneriatului derulat între unitatea noastră şi APM Sălaj. Dorim ca şi pe viitor să continuăm colaborarea cu specialiştii de la APM pentru că acţiunile pe care le-am întreprins cu sprijinul lor, şi la care de multe ori noi nu am fi avut acces, sunt cu totul aparte, a apreciat Maria Labo, directorul Grădiniţei Prichindel.

Aniversăm astăzi Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în fiecare an în 5 iunie. Agenţia de Protecţia Mediului Sălaj organizează o serie de acţiuni şi manifestări pentru conştientizarea publicului asupra necesităţii păstrării mediului curat. Cel mai important segment al publiului ţintă căruia ne adresăm este reprezentat de copii, de preşcolari şi de elevi din învăţământul primar şi gimnazial. Suntem impresionaţi de faptul că aceşti copii ştiu o multitudine de informaţii despre acţiunile noastre şi despre modul în care poate fi păstrat mediul curat. Împreună cu ei vom contribui la dezvoltarea durabilă a Sălajului. Lor şi tuturor celor care se implică în păstrarea mediului curat la dorim La mulţi ani!, a spus directorul APM, Aurica Grec.

Acţiunile organizate pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului vor continua şi astăzi. Peste 50 de elevi de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Zalău vor participa alături de cadre didactice şi specialişti de la APM Sălaj la o excursie educativă în aria protejată de la Stejerişul de Baltă din Panic, dar şi la câteva obiective socio-economice şi parcuri din Zalău.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »