Prajituri stelare, in viziunea elevilor despre Cosmos

Magazin Salajean 7 octombrie 2011 0

Prajituri stelare, in viziunea elevilor despre CosmosElevii Grupului Scolar Mihai Viteazul din Zalau s-au intrecut, ieri, in realizarea si prezentarea unor materiale care de care mai inventive ce sa exprime viziunea lor despre spatiul cosmic. Evenimentul intitulat Misterele Cosmosului, coordonat de profesorii Mariana Driha, Doina Pop si Rodica Damsa, s-a desfasurat in cadrul Saptamanii Mondiale a Cosmosului, marcata in perioada 4-10 octombrie.

Evenimentul s-a desfasurat in sala festiva a unitatii de invatamant mentionate, unde au fost amplasate materialele confectionate de adolescenti. Incepand cu prezentari in power-point, postere si eseuri literare despre Cosmos, elevii si-au aratat creativitatea prin dispozitive experimentale, navete spatiale, chiar si roboti, planete si costume prezentand alte forme de viata decat cele intalnite pe Pamant. De asemenea, elevii au venit cu o idee inedita in acest an: o expozitie de prajituri stelare. Mai exact, au pregatit celor prezenti la activitate prajituri coapte in forma de stele, planete si alte forme care sa conduca la Univers, la Cosmos.

Potrivit profesorului Mariana Driha, scopul acestei activitati este acela de a pune in miscare imaginatia elevilor in ceea ce priveste spatiul cosmic si ce mistere ar putea ascunde dincolo de granitele Terrei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »