Pompierii i-au învăţat pe elevi cum să apeleze 112

Flavia Pintea 5 aprilie 2013 0
Pompierii i-au învăţat pe elevi cum să apeleze 112

Câteva sute de copii ale instituţiilor de învăţământ din judeţ au participat la activităţile organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” (ISU) Sălaj, în perioada 1-5 aprilie, în cadrul programului numit „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Copiii au avut ocazia să viziteze dispeceratul unităţii, să se urce în autospecialele de intervenţie şi să încerce tehnica de intervenţie şi
echipamentul. De asemenea, au testat ambulanţa Smurd şi au adresat cadrelor ISU diferite întrebări. Tot în aceeaşi perioadă au fost prezentate şi diferite teme interactive de informare preventivă, precum promovarea voluntariatului activ şi eficient, sensibilizarea participanţilor cu privire la valorile şi importanţa voluntariatului, modul de apelare la 112, aspecte din activitatea ISU, cutremurul şi efectele acestuia, reguli de comportare, măsuri de prevenire şi reguli de comportare în caz de incendiu, incendiu de natură electrică. Potrivit reprezentanţilor ISU Sălaj, cei mici s-au dovedit a fi foarte activi, fiind încântaţi de temele propuse.
Potrivit sursei citate, scopurile activităţilor planificate şi desfăşurate în perioada menţionată au fost popularizarea activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi asigurarea transparenţei activităţilor desfăşurate, realizarea educării şi informării preventive a copiilor şi elevilor şi atragerea unui număr cât mai mare de copii în activitatea cercurilor şi ulterior în cea de voluntar în serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »