Planul de scolarizare, in atentia tuturor unitatilor scolare

Magazin Salajean 14 decembrie 2006 0

Ioan Abrudan, inspectorul scolar general, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa ca planul de scolarizare pentru anul scolar 2007 – 2008 se afla in plina desfasurare. Astfel, toate unitatile de invatamant au obligatia de a inainta, pana in data de 14 decembrie a.c. proiectele planului de scolarizare pentru anul viitor.

Aceste proiecte vor fi inaintate de catre Inspectoratul scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ministerului Educatiei si Cercetarii, dupa care urmeaza ca acest plan de scolarizare sa fie aprobat oficial, printr-o Hotarare de Guvern. Planul are doua componente, respectiv reteaua scolara care este deja definitivata si cuprinde 540 de unitati de invatamant, din care 140 au personalitate juridica. Acestora din urma le vor fi arondate restul de 400 de unitati scolare. A doua componenta face referire la numarul de elevi/ unitatile de invatamant. Pentru stabilirea specializarilor si meseriilor pentru care vor fi instruiti elevii in cursul anului viitor, a fost convocata o structura din care fac parte reprezentanti ai agentilor economici din judet, ai ONG-urilor precum si ai administratiilor locale. Acestia vor asigura sprijin si consultanta in stabilirea planului de scolarizare fiind convocati, in data de 18 decembrie, la o intalnire.

In ceea ce priveste mijloacele de transport al elevilor, inspectorul a afirmat ca in cursul saptamanii viitoare vor ajunge in judet 10 microbuze. Printre comunele care vor beneficia de aceste microbuze, se numara si Ileanda, care nu detine, in momentul de fata, nici un mijloc de transport al elevilor.

In finalul conferintei de presa, Abrudan a facut referire la evenimentele care vor avea loc cu ocazia sarbatorilor de iarna. Deoarece saptamana viitoare este ultima saptamana de scoala, elevii vor merge cu colindul doar in zilele de miercuri si joi, pentru a nu perturba bunul mers al orelor din unitatile de invatamant. Spre bucuria copiilor de la Gradinita nr. 4., Mos Craciun va poposi in randul lor pentru a le aduce in dar noul Corp B al Palatului Copilariei. Festivitatea de inaugurare a noului corp al cladirii va avea loc astazi, incepand cu ora 10.30.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »