Peste trei ani, Evaluare Naţională se va da şi la o limbă străină

Ministerul Educaţiei pregăteşte schimbări în procedura de desfăşurare a Evaluării Naţionale la final de ciclu gimnazial. Ministrul Valentin Popa a declarat că elevii care anul acesta au terminat clasa a V-a vor susţine Evaluarea Naţională şi la o limbă străină, la informatică, la competenţe civice şi sociale, dar şi la ştiinţe, după cum prevede Legea Educaţiei din 2011.

Actul normativ în cauză stabileşte că, la finalul clasei a VIII-a, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale, se realizează o evaluare naţională obligatorie a tuturor absolvenţilor. Rezultatele evaluării se exprimă printr-un punctaj, similar testelor internaţionale. Evaluarea se ârealizează prin următoarele probe o probă scrisă la limba şi literatura română; o probă scrisă la limba maternă; o probă scrisă transdisciplinară la matematică şi ştiinţe; o probă scrisă la o limbă de circulaţie internaţională; o probă practică de utilizare a calculatorului, susţinută în timpul anului; o probă orală transdisciplinară de evaluare a competenţelor civice şi sociale, susţinută în timpul anului.

Alte articole

One Thought to “Peste trei ani, Evaluare Naţională se va da şi la o limbă străină”

  1. Anonim

    Pana atunci ar trebui evaluati, reevaluati, rereevaluati, s.a.m.d. toti cei care sunt salariati prin scolile gimnaziale.

Leave a Comment