Peste 73 la suta dintre candidati au note de trecere la evaluarea nationala

Magazin Salajean 2 iulie 2012 0

Peste 73 la suta dintre candidati au note de trecere la evaluarea nationalaAproximativ 73 la suta dintre cei 2.099 de candidati salajeni care au sustinut, saptamana trecuta, probele evaluarii nationale au promovat testarea cu note peste 5. Rezultatele la evaluarea nationala au fost afisate, vineri, la avizierul centrelor de examinare. Media obtinuta, impreuna cu media pe parcursul claselor de gimnaziu vor face diferenta la admiterea la liceu.

Potrivit informatiilor postate online pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, patru candidati au rezolvat subiectele de nota 10. Este vorba de Daria Romana Pop, absolventa la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar din Zalau, Iulia Stefania Chis si Patricia Stefania Mitrea, de la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu din Zalau, si Catalin Mihai Lucaciu, de la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu din Zalau.

Majoritatea absolventilor au obtinut, insa, note cuprinse intre 5 si 7,99. Astfel, 357 au primit note intre 5 si 5,99, un numar de 389 candidati au note intre 6 si 6,99, in timp ce 345 au fost notati intre 7 si 7,99. De asemenea, 275 au primit note intre 8 si 8,99, iar 161 de candidati au obtinut note peste 9.

De cealalta parte, 267 de candidati au avut note intre 4 si 4,99, in timp ce 175 au rezolvat subiectele de note intre 3 si 3,99. Mai mult, 87 de elevi nu au stiut sa raspunda corect la cerinte, fiind notati cu note intre 2 si 2,99, iar 87 cu note intre 1 si 1,99. Chiar si asa, cei 568 de candidati cu note sub 5 vor participa la admiterea la liceu cu media intre nota obtinuta la evaluarea nationala si cea de pe parcursul anilor de gimnaziu. Majoritatea notelor mai slabe au fost obtinute de candidatii din mediul rural.

De la probele evaluarii nationale au lipsit 77 dintre candidatii inscrisi. Acestia vor putea participa la admiterea la liceu necomputerizata, respectiv in a doua etapa de inscrieri la liceu. Pentru departajarea acestora se va tine cont de media obtinuta in cei patru ani de gimnaziu. La aceasta etapa vor participa si candidatii care au ramas corigenti, cu conditia sa obtina nota de trecere.

Examenul a supus elevii la doua probe: romana si matematica. Elevii din randurile minoritatilor nationale au sustinut examen si la limba si literatura materna. Aproximativ 120 de candidati nemultumiti de notare au depus, sambata, contestatii pentru reevaluarea lucrarilor. In urma reevaluarii lucrarilor, au fost admise 22 de contestatii, dintre care 11 la Limba romana si 11 la Matematica. Dintre cele admise, in cazul a 21 de lucrari, nota a fost majorata, iar pentru una, nota a fost scazuta. Nu au fost cazuri speciale in care modificarea notei sa fie mai mare sau mai mica de 1,5 puncte, ceea ce ar fi insemnat reevaluarea lucrarii de o a treia comisie.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate in cursul zilei de astazi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »