Peste 5.000 de elevi sustin astazi teza unica la limba romana

Magazin Salajean 3 decembrie 2008 0

Peste 5.000 de elevi sustin astazi teza unica la limba romanaAstazi, 3 decembrie, le-a venit randul celor 5.243 de elevi ai claselor a VII-a si a VIII-a, din judetul Salaj, sa sustina proba la limba si literatura romana, a doua din cadrul tezelor cu subiect unic. La prima proba, si anume, limba si literatura moderna, s-au prezentat din cei inscrisi 1.400 de elevi, dintre care 37 au dat examenul in limba germana, 1.085 maghiara si 18 elevi si-au ales proba la limba slovaca. Elevii minoritatilor nationale au primit spre rezolvare varianta cu numarul patru. Subiectul a fost extras la Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, ales din cele zece variante posibile. Pentru anul scolar 2008 – 2009, a fost schimbat modul de corectare al acestor teze unice. Fata de anul precedent, la corectare participa si profesorul de clasa, alaturi de un profesor dintr-o Centrul de Evaluare de la o alta unitate de invatamant decat cea de la care provine lucrarea.

Conform metodologiei de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic, perioada de 5 zile in care se verifica tezele si notele obtinute, elevii vor putea depune eventualele contestatii. In 11 decembrie se va sustine urmatoarea teza cu subiect unic, la Matematica.

Continua inspectiile Rodis

In perioada 3-6 decembrie, Inspectoratul Scolar Judetean Salaj va efectua activitati de inspectii Rodis la Scoala Generala nr. 8 Corneliu Coposu si la Gradinita Nr. 10. Vor fi verificate calitatea proiectarii si planificarii manageriale, precum si calitatea procesului de invatare. Inspectorii vor verifica documentele scolare si manageriale, vor asista la ore, vor consilia cadrele didactice si directorii scolilor, a declarat Ioan Abrudan, inspectorul general al ISJ Salaj. Se vor urmari, de asemenea, respectarea normelor de elaborare a programelor pentru disciplinele optionale, relatiile scolii cu parintii si comunitatea, activitatea educativa si extracurriculara, calitatea mediului educational, si anume, relatiile din interiorul colectivului didactic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »