Peste 350 de profesori, in lupta pentru un an de predare in invatamant

Magazin Salajean 26 august 2010 0

Peste 350 de profesori, in lupta pentru un an de predare in invatamant

Scoala sta sa inceapa peste aproximativ trei saptamani, timp in care reprezentantii invatamantului salajean trebuie sa se asigure de inceperea anului scolar in cat mai bune conditii. Printre acestea se numara, cu prioritate, asigurarea necesarului de personal didactic in fiecare unitate scolara din judet.

Potrivit inspectorului general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, ministerul a aprobat pentru anul scolar 2010-2011 un numar de 4.566 de posturi, dintre care 3.347 pentru cadre didactice. Dintre aceste posturi din urma, 2.746 sunt ocupate de titulari, angajati pe viata in sistemul de invatamant. Pentru a elimina diferenta dintre posturile disponibile si cele ocupate, asigurand astfel necesarul de personal in fiecare unitate scolara, suntem nevoiti sa angajam in sistem, pana la inceperea scolii, aproximativ 600 de persoane. Conform calendarului de miscari de cadre, 49 de posturi au fost deja ocupate de titulari, 200 – de cadre didactice care au optat pentru continuitate in invatamant, iar 92 – de suplinitori, in sedintele de repartizare de la sfarsitul lunii iulie, a declarat inspectorul general scolar.

Raman astfel 260 de posturi vacante pentru suplinitori, puse, inca de la inceputul saptamanii, la dispozitia celor 350 de candidati la un loc de munca in invatamantul salajean, pentru o perioada de un an. Ieri a fost ultima zi de repartizare in sedinte publice a acestor posturi pentru suplinitori calificati. Locurile ramase neocupate, cu precadere cele din localitatile izolate din judet, urmeaza a fi acordate pensionarilor si suplinitorilor necalificati.

O alta preocupare a conducerii ISJ Salaj inainte de inceperea anului scolar vizeaza documentele scolare. Incepand de luni, inspectorii scolari de specialitate se afla intr-o inspectie tematica in care evalueaza stadiul de pregatire a unitatilor de invatamant cu personalitate juridica pentru inceperea unui nou an scolar. Printre obiectivele inspectiei se numara existenta si cunoasterea documentelor scolare, a declarat Abrudan. Astfel, pana in data de 10 septembrie, inspectorii vor verifica daca profesorii cunosc documentele curriculare, incadrarea cadrelor didactice in fiecare unitate scolara si nivelul de realizare a planului si programului de scolarizare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »