Peste 300 de candidati din Salaj, corigenti la titularizare

Magazin Salajean 20 iulie 2010 0

Peste 300 de candidati din Salaj, corigenti la titularizare

Notele candidatilor salajeni la examenul de titularizare, afisate duminica seara, au scos la iveala nivelul de pregatire al acestora: peste 300 au luat note sub 7 (sapte), dintre care 100 n-au reusit nici sa atinga pragul notei 5 (cinci).

Emotii mari pentru candidatii la titularizare, acestia asteptand pana duminica seara rezultatele, care s-au dovedit a fi destul de neplacute pentru aspirantii la un post de profesor. Doar un sfert din cei 445 de candidati care au sustinut examenul de titularizare din 14 iulie au obtinut minimul pentru a putea ocupa un post de titular in unitatile scolare din judetul Salaj, respectiv peste nota 7 (sapte), inclusiv, la concurs.

Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, ne-a comunicat ca dintre candidatii prezenti, aproximativ 210 au luat note cuprinse intre 5 si 7, iar aproape 100 n-au obtinut nici macar o nota de 5. Rezultatele la titularizare sunt in limitele normalitatii. Promovabilitatea la examenul de titularizare este de aproximativ 75 la suta si va creste, probabil, in urma rezolvarii contestatiilor, a mentionat Viorel Lungu.

Potrivit sursei citate, au existat si doua note de 10, obtinute de doua candidate la consiliere psihipedagogica, specializare la care a fost inregistrata si cea mai mica nota din concurs: 1,3. Cele mai slabe rezultate au fost obtinute la limba engleza, unde, din cei 31 de candidati, doar unul a luat nota de trecere, in timp ce noua au luat note de 2 (doi), iar trei candidati au fost notati cu punctajul din oficiu, respectiv nota 1 (unu).

In cursul zilei de ieri s-a incheiat perioada de depunere a contestatiilor, urmand ca miercuri sa fie afisate rezultatele finale. Repartizarea celor aproximativ 100 de catedre titularizabile scoase la concurs pentru anul scolar 2010-2011 va avea loc ulterior, la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu din Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »