Peste 30 de elevi salajeni participa la olimpiadele nationale scolare

Magazin Salajean 1 februarie 2010 0

Peste 30 de elevi salajeni participa la olimpiadele nationale scolare

Peste 30 de elevi din judetul Salaj participa, zilele acestea, la olimpiadele nationale scolare. Ministerul Educatiei a programat olimpiadele nationale tocmai in timpul vacantei inter-semestriale a elevilor, olimpicii neavand astfel parte de un respiro intre semestrele anului scolar.

Conform calendarului olimpiadelor si concursurilor scolare, in perioada 30 ianuarie- 7 februarie, Ministerul Educatiei, Cerce-tarii, Tineretului si Sportului si inspectoratele scolare judetene organizeaza faza nationala a sase olimpiade scolare. Judetul Salaj are 33 de reprezentanti la cinci dintre acestea.

Si anume, la olimpiada nationala de limba, comunicare si literatura romana, ce are loc in perioada 30 ianuarie – 4 februarie, la Arad, vor participa noua elevi salajeni. La olimpiada nationala de chimie, ce se desfasoara la Pitesti, intre 31 ianuarie si 6 februarie, Salajul are opt reprezentanti. Si la Fizica se lupta noua salajeni, olimpiada avand loc la Constanta, in intervalul 31 ianuarie – 6 februarie.

Trei elevi salajeni participa, in perioada 1-5 februarie, la etapa nationala a olimpiadei de limba germana – limba materna, la Timisoara, in timp ce alti patru vor sustine proba la limba engleza – limba moderna, la Cluj-Napoca. La faza nationala a olimpiadei de informatica pentru elevii de gimnaziu, ce se desfasoara la Slatina, intre 30 ianuarie si 5 februarie, Salajul nu are reprezentanti.

S-a incheiat primul semestru scolar

In timp ce unii elevi concureaza la faza nationala a olimpiadelor scolare, restul se bucura de vacanta. Dupa patru saptamani de scoala, elevii au intrat din nou in vacanta. Vineri a luat sfarsit primul semestru al anului scolar 2009-2010. Cei peste 42.000 de scolari si prescolari din judetul Salaj vor reveni in banci in data de 8 februarie, cand incepe semestrul al II-lea. In aceeasi luna, liceenii vor da prima proba orala a bacalaureatului, la limba romana.

Intre 19 si 29 aprilie, candidatii la examenul de bacalaureat vor trebui sa dovedeasca abilitatile in informatica, iar in 31 mai, vor mai sustine o proba, cea de limba straina. In sesiunea scrisa a bacalaureatului, elevii vor avea doar trei probe: la Limba romana – 28 iunie, matematica sau istoria – 30 iunie, iar ultima proba, la alegere – in 2 iulie. Si admiterea la liceu se va schimba. Testarea cu subiecte de tip international va inlocui teza cu subiect unic. Elevii de clasa a VIII-a vor da doar doua examene, la Limba romana si matematica, ambele in luna mai. La admitere vor conta insa si mediile de la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VII-a.

Elevii vor mai avea vacanta din data de 3 aprilie si pana in 12 aprilie, cand se reiau cursurile. Scolarii vor intra din nou in vacanta, in vacanta de vara, din data de 12 iunie si pana in 13 septembrie, cand elevii vor incepe noul an scolar 2010-2011.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »