Peste 200 de posturi in invatamant isi asteapta titularii

Magazin Salajean 10 iunie 2009 0

Peste 200 de posturi in invatamant isi asteapta titulariiPentru anul scolar 2009-2010, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj a scos la concurs circa 1.000 de posturi didactice vacante pentru concursul din 15 iulie. Dintre acestea 229 sunt titularizabile iar restul, respectiv 759, sunt posturi vacante pentru suplinitori. Dupa cum ne-a declarat Ioan Abrudan, inspectorul general scolar al ISJ Salaj, in cadrul unei conferinte de presa, si posturile pentru suplinire vor fi ocupate tot in functie de punctajul obtinut de candidati la examenul de titularizare. Incepand de ieri, doritorii pot sa vada aceste posturi pe lista afisata la avizierul ISJ Salaj, dar si pe adresa de internet http://titularizare.edu.ro/2009/generated/files/j/index.html#SJ.

Noutati la concursul de titularizare

Fata de anul trecut, cei care urmaresc un post in invatamant vor avea parte de cateva surprize. In primul rand, examenul nu mai este unul national, si anume, subiectele nu mai vin de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) catre inspectorate si apoi la candidati. Anul acesta, fiecare inspectorat in parte isi elaboreaza propriile subiecte si bareme de corectare a lucrarilor participantilor la concurs. Concursul se desfasoara in aceleasi conditii pentru toata tara si in aceeasi zi, a afirmat Ioan Abrudan. El a adaugat ca se vor lua toate masurile ca examenul de titularizare si corectarea lucrarilor sa se realizeze astfel incat sa nu existe nemultumiri. O alta schimbare neasteptata si mult dorita de candidatii la titularizare este modul de inscriere. Inscrierea nu se va mai face la ISJ Salaj, ci in cadrul unei comisii organizate la Colegiul National Silvania Zalau. Candidatii trebuie sa consulte listele de la inspectorat, sa vada exact unde trebuie sa se inscrie, in functie de ce disciplina isi aleg. Examenul de titularizare se va sustine atat la colegiul la care s-au inscris, cat si la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau si la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian Zalau. In plus, nici repartizarea pe post nu mai este computerizata, posturile fiind atribuite in sedinte publice, conform unui program stabilit de fiecare inspectorat in parte.

Calendarul examenului de titularizare

Inscrierea cererilor candidatilor pentru ocuparea unui post de cadru didactic se va face pana in data de 19 iunie, inclusiv, pentru absolventii promotiei 2009. In perioada 22-26 iunie se vor verifica si aviza dosarele candidatilor de catre comisia de mobilitate, urmand ca in intervalul 29 iunie – 3 iulie sa fie validate fisele de inscriere de catre candidati (prin semnatura). In data de 8 iulie, absolventii promotiei 2009 isi vor completa dosarele cu adeverintele de absolvire si, tot in aceeasi zi, se vor afisa si tabelele nominale ale candidatilor inscrisi la concurs. In datele de 10 si 13 iulie se vor desfasura probele practice si testele de limba romana, materna sau straina, conform graficului elaborat de inspectoratul scolar. In 14 iulie se vor afisa listele pe specialitati cu candidatii admisi pentru participare la concurs si a listelor cu repartizarea pe sali a candidatilor, la unitatile unde se sustine concursul, iar la inspectoratul scolar se va afisa un centralizator cu locurile de desfasurare a concursului pe discipline. In data de 15 iulie va avea loc concursul cu probele scrise. In aceeasi zi, fiecare inspectorat scolar din tara va transmite la MECI situatia preliminara cu numarul total al candidatilor participanti, absenti si retrasi la concurs, pe discipline. Doua zile mai tarziu se vor afisa rezultatele. Cei nemultumiti de punctajul obtinut vor putea sa-si depuna contestatiile, in cel mult 48 de ore de la afisarea rezultatelor, in perioada 17-19 iulie. In 20 iulie se vor rezolva contestatiile, astfel incat, in 21 iulie se vor afisa rezultatele definitive. In urmatoarea saptamana, 22-29 iulie, candidatii admisi la concurs vor fi repartizati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »