Peste 200 de dascali, in lupta pentru gradatiile de merit

Magazin Salajean 15 aprilie 2010 0

Peste 200 de dascali, in lupta pentru gradatiile de meritPeste 200 de dosare au fost depuse de dascalii salajeni pentru a obtine, pentru urmatorii cinci ani, gradatiile de merit. Incepand de astazi si pana in data de 20 aprilie, inspectorul de specialitate, cu consultarea consiliului consultativ al inspectoratului scolar, va analiza dosarele, fiind elaborat raportul referitor la activitatea candidatului in specialitate. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, la nivel de judet au fost depuse in total 213 dosare gradatii de merit in invatamantul preuniversitar.

Aceasta gradatie reprezinta 25 la suta din salariul de baza si se acorda pentru 16 la suta din posturile didactice existente la nivelul judetului Salaj, si anume pentru aproximativ 100 de cadre didactice, ne-a comunicat inspectorul general adjunct al ISJ Salaj, Szabo Stefan. Potrivit graficului privind acordarea gradatiilor de merit, in perioda 26 aprilie – 7 mai 2010, reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative din invatamant vor verifica dosarele si reface punctajele, in situatia in care observatiile sunt juste, impreuna cu inspectorul de specialitate.

In data de 10 mai, consiliul de administratie al inspectoratului scolar aproba lista cuprinzand punctajele acordate in urma evaluarii, urmand a o afisa la avizierul unitatii. In perioada 13-17 mai, se pot depune contestatiile asupra punctajului acordat. Dupa rezolvarea acestora, lista va fi inaintata Ministerului Educatiei, in vederea emiterii ordinului ministrului privind tabelul nominal cu personalul didactic de predare, didactic auxiliar si cel de conducere din unitatile de invatamant nominalizat pentru acordarea gradatiei de merit.

Anul trecut au fost acordate in total 175 de gradatii de merit. Inspectorul scolar Szabo a precizat ca anul acesta vor fi mai putine gradatii de merit ca urmare a reducerii unor posturi din educatie, iar concurenta acerba este cauzata de neacordarea, din acest an, a salariilor de merit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »