Peste 2.800 de locuri pentru viitorii liceeni

Magazin Salajean 30 mai 2012 0

Peste 2.800 de locuri pentru viitorii liceeniPeste 2.800 de locuri au fost aprobate pentru clasele a IX-a din unitatile de invatamant salajene, conform planului de scolarizare aprobat pentru anul de invatamant 2012-2013. Oferta educationala pentru absolventii claselor de gimnaziu va fi cuprinsa intr-o brosura informativa care va ajunge curand in scoli.

Pentru forma de invatamant la zi au fost aprobate 2.436 de locuri, respectiv 87 de clase. La invatamantul profesional pentru doi ani de studiu sunt disponibile 252 de locuri in noua clase, fiind aprobate si 224 de locuri pentru stagiile de pregatire. De asemenea, la forma de studiu seral va functiona anul urmator scolar o clasa cu 28 de elevi, in timp ce pentru frecventa redusa, sunt aprobate cinci clase insumand 140 de locuri.

Potrivit informatiilor furnizate ieri, intr-o conferinta de presa, de inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, numarul locurilor disponibile pentru primul an de liceu in unitatile din judet depaseste numarul de elevi care vor termina, anul acesta, invatamantul gimnazial. Am propus pentru aprobare un numar mai mare de locuri in clasele a IX-a pentru a asigura locuri tuturor absolventilor de gimnaziu. La aceasta data, avem 2.321 de elevi inscrisi in clasele a VIII-a, a explicat Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, brosura informativa cuprinzand locurile disponibile pentru urmatorul an scolar in liceele va fi distribuita, pana cel mai tarziu data de 6 iunie, in toate scolile din judet.

Inainte de a intra la liceu, elevii vor avea de trecut doua, respectiv trei probe ale evaluarii nationale: limba si literatura romana, limba si literatura materna si matematica, programate intre 25 si 27 iunie. Rezultatele urmeaza sa fie afisate in 29 iunie. Media obtinuta la evaluarea nationala va reprezenta jumatate din media de admitere, cealalta jumatate fiind data de media generala de absolvire a claselor gimnaziale. Repartitia computerizata va avea loc pe 14 iulie. Lista cu elevii repartizati va fi afisata in data de 15 iulie la scolile generale de unde provin absolventii, iar in 16 iulie, la liceele la care acestia au fost repartizati.

In minus cu peste 120 de locuri

Proiectul planului de scolarizare pentru urmatorul an de invatamant a fost aprobat la finele saptamanii trecute. Doar ca, dupa cum a precizat inspectorul scolar Ioan Abrudan, peste 120 de locuri propuse spre infiintare in mai multe unitati din judet nu au fost aprobate. Au fost reduse 27 de locuri dintre cele 45 propuse pentru invatamantul primar sansa a doua, 75 de locuri din cele 124 pentru invatamantul gimnazial sansa a doua si 22 de locuri, respectiv o clasa pentru invatamantul vocational sportiv, la Scoala Gimnaziala Silvania Simleu Silvaniei.

Scolile la care au fost reduse locuri sunt, la invatamantul primar: Scoala Gimnaziala Lucian Blaga Jibou (8 locuri), Scoala Gimnaziala din Samsud (7 locuri), Grupul Scolar Surduc (12 locuri); iar la invatamantul gimnazial: Scoala Gimnaziala Lucian Blaga Jibou (10 locuri), Liceul Reformat Wesseleny Zalau (11 locuri), Grupul Scolar Sarmasag (6 locuri), Scoala Gimnaziala Somes Odorhei (8 locuri), Scoala Gimnaziala Pusta 2 (10 locuri), Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu Zalau (15 locuri) si Grupul Scolar Surduc (12 locuri).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »