Peste 2.500 de absolventi intra in febra BAC-ului

Magazin Salajean 13 iunie 2007 0

In aceasta saptamana, cadrele didactice salajene au ca prioritate incheierea anului scolar 2006-2007 si pregatirea examenelor nationale, a spus Ioan Abrudan, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, intr-o conferinta de presa desfasurata ieri. Ca urmare, numirea cadrelor didactice in comisiile de evaluare si supraveghere se va face sambata dimineata, prin tragere la sorti, sedinta fiind una publica. Potrivit inspectorului scolar adjunct, Dorin Cozma, selectia cadrelor didactice pentru comisii nu va lasa loc de interpretari si discutii tocmai din aceste motive. In plus, va conta foarte mult si faptul ca, 90 la suta, se va tine seama, de fapt, de propunerile pe care le-au facut scolile salajene pentru comsiile de la examenele nationale.

Duminica dimineata este programata o instruire cu dascalii care vor face parte din comisii.

Testele nationale vor fi sustinute de 2.526 de absolventi ai cursurilor liceale si care s-au inscris pentru acest examen.

Reamintim ca in Salaj exista 400 de elevi salajeni care nu dau BAC-ul tocmai pentru ca nu s-au inscris pentru sustinerea lui, cauza acestui fapt fiind, in primul rand, corigenta. Pentru ca sustinerea examenului in vara nu mai este posibila, acestor tineri nu le ramane BAC-ul tomnatic. Asta daca nu cumva doresc sa isi dea bacalaureatul in anii urmatori.

In aceeasi conferinta de presa, reprezentantii Inspectoratului Scolar au informat ca in aceste zile au loc numirile in functii ale directorilor de licee, in aceasta situatie aflandu-se 14 unitati de invatamant din Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »