Peste 150 de copii din Nuşfalău învaţă într-o grădiniţă nouă

Mihaela Moldovan 21 septembrie 2012 2
Peste 150 de copii din Nuşfalău învaţă într-o grădiniţă nouă

Lucrările la noua grădiniţă din Nuşfalău sunt realizate peste 95 la sută, astfel că, în acest an şcolar, peste 150 de copii din comună urmează cursurile în săli moderne şi echipate la standarde europene. Potrivit primarului Radu Mate, investiţia a demarat în 2010, în prezent mai trebuind executate unele lucrări de amenajare a curţii şi de montare a caloriferelor în încăperile şi pe holurile clădirii. „Am ţinut neapărat să oferim copiilor condiţii cât mai bune de studiu, este un lucru care nu trebuie scăpat din vedere. De asemenea, am vrut mult să mutăm grupele de grădiniţă în noua clădire pentru ca în fosta grădiniţă să amenajăm săli de clasă pentru copiii din ciclul primar, care până anul trecut făceau cursuri după-amiaza. Aşa totul este mai uşor şi pentru ei, întrucât vin la şcoală dimineaţa”, a declarat primarul Radu Mate.
Potrivit sursei citate, în noua grădiniţă a fost amenajată şi sala destinată clasei pregătitoare.
Noua grădiniţă se află în centrul de comună, firma constructoare desemnată în urma licitaţiei publice pentru a se ocupa de acest proiect fiind SC Consilva SA Şimleu Silvaniei.
Valoarea proiectului este de 900.000 de lei, fonduri asigurate din bugetul local. Termenul de realizare a investiţiei a fost de 12 luni, dar autorităţile locale au fost nevoite să exitindă perioada şi abia din această toamnă, micuţii din Nuşfalău învaţă în săli de curs noi şi dotate cu mobilier specific modern.
Grădiniţa deserveşte întreaga comunitate, proiectul fiind iniţiat de administraţia locală dat fiind că imobilul în care a funcţionat până acum a fost construit în 1860, vechimea făcând tot mai dificilă susţinerea cursurilor aici. Numai că, din moment ce în ansamblul de clădiri încă frumoase, care a aparţinut în trecut familiei Banfy, au fost mutate în acest an clasele I-IV, administraţia locală va trebui să aloce în continuare fonduri pentru întreţinerea lui.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Fonduri UE 21 septembrie 2012 at 12:37 - Reply

    Acum este momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:w w w fonduri europene nerambursabile. r o

  2. Anonim 23 septembrie 2012 at 14:15 - Reply

    felicitari d-le primar

Lasa un Raspuns »