Peste 150 de copii au fost înscrişi, în prima zi, în clasa pregătitoare

Flavia Pintea 3 aprilie 2013 0
Peste 150 de copii au fost înscrişi, în prima zi, în clasa pregătitoare

Peste 150 de copii din judeţul Sălaj au fost înscrişi în clasa pregătitoare încă din prima zi de înscrieri. Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare au început marţi, 2 aprilie, pentru toate unităţile de învăţământ, prima etapă urmând să se încheie în data de 22 aprilie.

Potrivit Denisei Blidar, inspectorul şcolar care se ocupă de înscrierea elevilor, în judeţul Sălaj, în clasa pregătitoare, marţi, până la ora 20, au fost înscrişi în clasa pregătitoare 157 de copii.
Mulţi dintre părinţii sălăjeni au ales să completeze on-line cererea pentru înscrierea copilului în clasa pregătitoare. Astfel, potrivit situaţiei pe judeţe a cererilor de înscriere afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, din cei 157 de copii înscrişi în prima zi, pentru 152, părinţii au completat cereri online, formularul fiind disponibil pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.edu.ro, la secţiunea “Înscrierea în învăţământul primar”. Din cele 152 de cereri online, 145 au fost pentru copii care împlinesc şase ani înainte de 1 septembrie 2013, iar şapte pentru copii care urmează să împlinească şase ani abia după 1 septembrie. Majoritatea părinţilor au ales varianta on-line pentru înscriere, probabil, pentru evitarea aglomeraţiei, deşi inspectorul şcolar Denisa Blidar a menţionat faptul că şcolile sălăjene nu au fost aglomerate în prima zi de înscrieri. “Înscrierile s-au desfăşurat în condiţii optime, fără situaţii deosebite”, a precizat inspectorul şcolar.
Cererile completate on-line trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii, pentru a putea fi luate în considerare, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. La înscriere, părinţii trebuie să prezinte copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului. De asemenea, aceştia trebuie să prezinte, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare sau clasei I, act justificativ necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de şase ani şi, respectiv, şapte ani după 31 august 2013.
Programul de înscriere în fiecare unitate de învăţământ este de luni până vineri, între orele 08.00 şi 20.00, şi sâmbăta, între orele 08.00 şi 13.00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ. În data de 29 aprilie va fi afişată lista copiilor înscrişi la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cea de-a doua etapă de înscriere are loc în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă. Lista finală va fi publică în data de 24 mai.

Săptămâna “Porţilor Deschise” în şcoli
Unităţile de învăţământ din judeţ care realizează înscrieri pentru clasa pregătitoare şi-au deschis porţile pentru părinţii interesaţi. Majoritatea şcolilor au stabilit organizarea activităţii pentru joi, 4 aprilie, însă o parte dintre acestea au ales să organizeze evenimentul în primele zile ale săptămânii. Astfel, două şcoli gimnaziale din mediul rural şi-au deschis porţile luni, 1 aprilie, alte 11 unităţi şcolare au organizat activitatea marţi, 2 aprilie, iar zece şcoli i-au primit în vizită pe părinţii interesaţi miercuri, 3 aprilie. Două şcoli vor organiza Ziua Porţilor Deschise cu o zi mai târziu decât data stabilită iniţial, şi anume Şcoala Gimnazială Porolissum Zalău şi Şcoala Primară Valea-Loznei. Restul unităţilor de învăţământ din judeţ vor primi vizita părinţilor joi, 4 aprilie. Cei interesaţi pot consulta lista pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »