Peste 110 profesori primesc gradatii de merit

Magazin Salajean 1 septembrie 2010 0

Peste 110 profesori primesc gradatii de merit

Aproximativ 110 profesori din judetul Salaj primesc, incepand cu noul an scolar, un plus de 25 la suta la salariu. Este vorba de profesorii care si-au depus dosarele pentru obtinerea gradatiei de merit si carora le-au fost aprobate cererile. Acestia insa nu vor simti aceasta marire la veniturile lunare, procentul fiind scazut prin reducerile cu 25 la suta din salariile bugetarilor.

Peste 200 de dosare au fost depuse de dascalii salajeni pentru a obtine, pentru urmatorii cinci ani, gradatiile de merit. Dintre acestea, doar jumatate au primit unda verde, posesorii acestor dosare urmand sa beneficieze de un plus de 25 la suta din salariul de baza in fiecare luna. Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Szabo Stefan, 111 angajati din invatamantul salajean, constand in personal didactic de predare, didactic auxiliar si cel de conducere din unitatile de invatamant, au fost inclusi in listele aprobate de ministrul educatiei pentru acordarea gradatiilor de merit. Aceasta gradatie reprezinta 25 la suta din salariul de baza si se acorda pentru 16 la suta din posturile didactice existente la nivelul judetului Salaj, a afirmat inspectorul general adjunct al ISJ Salaj.

Potrivit sursei citate, cele mai multe gradatii de merit, in numar de 18, au fost primite de educatoare, urmate indeaproape de invatatori, cu 17 dosare aprobate pentru gradatii de merit. In schimb, au fost discipline unde nu s-a acordat nicio gradatie de merit, respectiv la psihopedagogie, limba romani, limba germana si arte plastice.

Anul trecut, au fost acordate in total 175 de gradatii de merit. Inspectorul scolar Szabo a precizat ca anul acesta au fost acordate mai putine gradatii de merit ca urmare a reducerii unor posturi din educatie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »