Peste 100 de copii au revenit la scolile din circumscriptie

Magazin Salajean 27 aprilie 2012 0

Peste 100 de copii au fost repartizati in scolile salajene in cea de-a treia etapa de inscrieri, incheiata miercuri, dupa ce unitatile de invatamant la care parintii ar fi preferat sa isi duca micutii au anuntat ca nu mai au locuri disponibile. In aceasta etapa, stabilita pentru perioada 24-26 aprilie, parintii au putut opta pentru locurile rezervate din unitatile din apropierea domiciliului.

Potrivit informaticianului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Denisa Blidar, la nivelul judetului au fost cuprinsi in scoli, in etapa a treia, un numar de 113 copii. Dintre acestia, 69 de copii au fost inmatriculati in clasele I, restul, respectiv 44 de copii, fiind inmatriculati in clasele pregatitoare. Nu au fost niciun fel de probleme la inscrieri in aceasta etapa, ne-a declarat, ieri, Denisa Blidar.

In aceasta perioada s-au putut inscrie absolut toti copiii care nu au ocupat vreun loc in scolile de circumscriptie sau in alte unitati de invatamant. Dupa aceasta etapa, se vor analiza toate situatiile, iar acolo unde se impune se va suplimenta numarul de clase. O astfel de posibilitate exista la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu din Zalau, dupa cum a precizat inspectorul scolar general al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, din motiv ca in a doua etapa au fost respinsi nu mai putin de 19 copii ai caror parinti ar fi vrut sa-i trimita, din toamna, la aceasta scoala. Pe de alta parte, exista posibilitatea de a-i inmatricula in clasele deja existente, crescand numarul de elevi per clasa, aceasta masura fiind in conformitate cu prevederile legale.

Cea de-a patra etapa de inscrieri, si ultima pentru urmatorul an scolar, este divizata in doua perioade. Intre 2 si 9 mai are loc inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar au fost respinsi initial din lipsa de locuri. Ulterior, intre 11 si 18 mai vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate.

Pana la aceasta data, la nivelul judetului au fost inmatriculati in scoli aproximativ 3.500 de copii, dintre care 3.093 in unitatile din circumscriptia scolara, iar 553 la alte scoli decat cele arondate domiciliului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »