Peste 100 de contestaţii la bacalaureatul de toamnă

Mihaela Oprea 3 septembrie 2012 0
Peste 100 de contestaţii la bacalaureatul de toamnă

Promovabilitatea dezastruoasă obţinută de candidaţii sălăjeni la examenul de bacalaureat din sesiunea de toamnă s-a lăsat cu o sumedenie de contestaţii. Peste 100 de absolvenţi de liceu au cerut reevaluarea lucrărilor, în speranţa că vor promova examenul maturităţii sau că vor lua o medie mai mare decât cea afişată duminică în centrele de examinare.
Inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Maria Pop, a declarat că majoritatea contestaţiilor au fost depuse la disciplina matematică. “În cursul zilei de duminică au fost depuse 114 contestaţii de către candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în această sesiune, majoritatea pentru matematică, unde au fost şi cei mai mulţi candidaţi înscrişi. Acestea vor fi soluţionate în centre stabilite în alte judeţe din ţară, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 5 septembrie”, ne-a declarat Maria Pop.
Potrivit sursei citate, promovabilitatea înregistrată în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, înaintea depunerii contestaţiilor, a fost de 23,71 la sută, mai mare cu câteva procente decât cea din toamna anului trecut, care, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a fost de 18,06 la sută.
Doar 202 candidaţi dintre cei 852 care s-au prezentat la examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă au fost declaraţi reuşiţi. Majoritatea dintre cei reuşiti au trecut la limită pragul promovabilităţii. Mai precis, 144 dintre cei puţin peste 200 de candidaţi reuşit au obţinut medii între 6 şi 6,99, un număr de 47 au primit medii între 7 şi 7,99, doar opt candidaţi au primit medii între 8 şi 8,99 în timp ce doar trei candidaţi au fost notaţi între 9 şi 9,99. Niciunul dintre candidaţii sălăjeni nu a obţinut o medie de 10.
În a doua sesiune a bacalaureatului din acest an s-au înscris 1.050 de candidaţi, aproape 200 fiind absenţi. Un singur candidat a fost eliminat din această sesiune pentru tentativă de fraudă, după ce i-a sunat telefonul mobil în timp ce susţinea proba de matematică.
Acesta a fost primul an în care candidaţii au susţinut examenul de bacalaureat, în ambele sesiuni, sub supravegherea camerelor video amplasate în sălile de examinare. Centrele în care candidaţii sălăjeni au susţinut probele au fost: Grupul Şcolar “Mihai Viteazul” din Zalău, Grupul Şcolar “Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei şi Grupul Şcolar “Octavian Goga” Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »