Peste 1.500 de elevi salajeni asteapta banii de liceu

Magazin Salajean 27 octombrie 2010 0

Peste 1.500 de elevi salajeni asteapta banii de liceu

Aproximativ 1.500 de elevi din judetul Salaj, provenind din familii nevoiase, au depus anul acesta scolar dosare pentru programul Bani de liceu, in vederea obtinerii de burse sociale in valoare de 180 de lei lunar. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, cel mai probabil, toate aceste dosare vor trece in lista beneficiarilor finali ai programului.

Dosarele depuse de elevii salajeni pentru programul Bani de liceu, in numar de aproximativ 1.580, au fost evaluate in aceasta perioada de catre comisia de ancheta sociala intocmita la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj. Inspectorul general scolar al inspectoratului, Ioan Abrudan, a declarat in cadrul unei conferinte de presa de ieri, ca, cel mai probabil, toate aceste dosare vor trece in lista beneficiarilor finali. La nivelul judetului au fost depuse aproximativ 1.580 de dosare pentru bursa sociala inclusa in program. In urma analizarii acestor solicitari de catre comisia de ancheta, toate dosarele, exceptand 2-3 cazuri, au fost aprobate urmand a fi trimise astazi (n.r. marti) pentru validare la Ministerul Educatiei. Nu avem niciun motiv sa credem ca dosarele trimise nu vor trece in lista beneficiarilor finali, a declarat Abrudan.

Potrivit sursei citate, bursa se acorda la inceputul anului scolar, pentru elevii care au promovat anul scolar anterior si care provin din familii al caror venit per membru este mai mic de 150 de lei pe luna. Anul trecut, si-au depus dosare pentru programul Bani de liceu 1.573 de elevi salajeni, toti primind bursa sociala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »