Peste 1.300 de sălăjeni, aşteptaţi la bacalaureatul din toamnă

magazinsalajean 16 iulie 2012 0
Peste 1.300 de sălăjeni, aşteptaţi la bacalaureatul din toamnă

Promovabilitatea scăzută înregistrată în prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, respectiv de doar 42,92 la sută, va aglomera secretariatele unităţilor liceale din Sălaj. Cei peste 1.300 de cadidaţi respinşi la sesiunea din vară sunt aşteptaţi până vineri, 20 iulie, să depună cererile de înscriere pentru o nouă şansă în obţinerea diplomei de bacalaureat.
Potrivit calendarului aprobat pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat în sesiunea de toamnă, absolvenţii de liceu vor susţine prima probă în intervalul 20-21 august, respectiv de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarea probă, de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea lor între 20 şi 22 august. De asemenea, în zilele de 21 şi 22 august, candidaţii vor susţine proba de competenţe într-o limbă de circulaţie internaţională, ultima probă, de evaluarea competenţelor digitale, fiind programată între 23 şi 24 august.
Probele scrise încep din 27 august, cu proba de limba şi literatura română, următoarea zi intrând în examen candidaţii care susţin examenul la limba maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc în 29 august, şirul probelor scrise fiind încheiat în 31 august cu proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, după soluţionarea eventualelor contestaţii, candidaţii aflând rezultatele finale în 5 septembrie.
Reamintim că, la prima sesiune de bacalaureat, promovabilitatea a fost de 42,92 la sută. Dintre cei 2.558 de absolvenţi de liceu înscrişi la bacalaureat, 2.386 au fost examinaţi, 167 au fost absenţi iar cinci au fost eliminaţi. Promovabilitatea la sesiunea de bacalaureat, înainte de contestaţii, a fost de 42,51 la sută. Mai precis, din candidaţii prezenţi la probele de examen, doar 1.016 au obţinut medii peste 6 la bacalaureat.
Numărul candidaţilor promovaţi în acest an este cu mult mai scăzut faţă de sesiunea de vară a bacalaureatului din 2011, când promovabilitatea a fost de 59,02 la sută.

Mihaela Oprea

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »