Peste 1.200 de experimentati la proba de calculator a bacalaureatului

Magazin Salajean 27 aprilie 2010 0

Peste 1.200 de experimentati la proba de calculator a bacalaureatului

Aproape jumatate dintre candidatii salajeni inscrisi la proba practica de calculator din cadrul examenului de bacalaureat a obtinut certificate de competenta experimentati. Chiar daca aceasta testare se desfasoara, conform calendarului de bacalaureat, pana in data de 29 aprilie, in Salaj, proba s-a incheiat saptamana trecuta.

Inca de vineri, elevii salajeni au scapat de proba de evaluarea competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat. Desi perioada stabilita pentru aceasta proba este 19-29 aprilie, toti cei 2.610 elevi din judet prezenti la examinare au fost evaluati in prima saptamana, dupa cum ne-a declarat presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat (CJB) Salaj, Mirel Matyas. Acest lucru a fost posibil dat fiind numarul de candidati inscrisi pentru sustinerea probei, raportat la aparatura existenta in cele 22 de centre de examen din judet.

Desi este pentru prima oara cand se sustine la bacalaureat proba de evaluarea competentelor digitale, testarea pe parcursul celor cinci zile de examen a decurs fara probleme, ne-a declarat Mirel Matyas.

Astfel, din cei 2.610 elevi evaluati, aproape jumatate au trecut proba la nivelul experimentati, respectiv 1.214 elevi. Alti 796 de candidati au primit certificat de competenta avansati, 515 s-au clasat la nivel mediu, in timp ce doar 85 au obtinut certificate de competenta incepatori.

De la aceasta testare au lipsit insa 37 de candidati inscrisi, care vor mai putea sustine proba doar in cea de-a doua sesiune din acest an, cea din toamna. Presedintele CJB Salaj ne-a spus ca la nivelul judetului a existat un singur caz special, un elev de la Grupul Scolar Ioan Ossian din Simleu Silvaniei fiind evaluat la domiciliu. Din fericire, de la aceasta proba niciun elev nu a fost eliminat. Suntem foarte multumiti de modul in care a decurs proba de evaluarea competentelor digitale, dat fiindca s-a depins intr-o mare masura de factorul tehnic, precum si de rezultatele obtinute de elevi.

In data de 3 mai vom raporta rezultatele finale la minister, a incheiat Mirel Matyas. La aceasta proba de evaluarea competentelor digitale, precum si la cea de evaluarea competentelor lingvistice, nu se admit contestatii. Probele orale de bacalaureat pot fi trecute insa doar prin prezenta candidatului, chiar daca nu stie nimic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »