Peste 1.100 de elevi, beneficiari ai bursei sociale de 180 de lei

Mihaela Oprea 30 octombrie 2012 0
Peste 1.100 de elevi, beneficiari ai bursei sociale de 180 de lei

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a publicat marţi, pe adresa de internet, lista beneficiarilor programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”. Lista cuprinde 1.128 nume reprezentând elevii provenind din familii sărace din judeţ şi care au solicitat ajutorul financiar în sumă de 180 de lei pentru fiecare lună de şcoală.
Potrivit listei publicate online, Liceul Tehnologic “Octavian Goga” din Jibou are cel mai ridicat număr de beneficiari incluşi în programul social, respectiv 165 de elevi. Un număr de 124 de beneficiari urmează cursurile la Liceul Tehnologic “Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei, în timp ce 118 sunt înscrişi la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei.
Alte unităţi care au înregistrat un număr mai ridicat de beneficiari sunt: Liceul Tehnologic “Cserey-Goga” Crasna – 94 de elevi, Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” Zalău – 85 de elevi, Liceul Tehnologic Nr.1 Sîg – 77 elevi, Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” Zalău – 58 de elevi, Liceul Tehnologic “Ioachim Pop Ileanda” – 51 de elevi şi Colegiul Tehnic “Alexandru Papiu-Ilarian” Zalău – 51 de elevi.
Eventualele contestaţii pot fi depuse în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, urmând să fie soluţionate în intervalul 2 noiembrie – 6 noiembrie.
Ajutorul financiar prevăzut în cadrul programului se acordă în cuantum de 180 lei lunar, pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat. Acesta se acordă doar elevilor care urmează cursuri de zi, liceal sau învăţământul profesional, precum şcoala de arte şi meserii. Ajutorul se sistează dacă beneficiarul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ. De asemenea, elevul pierde ajutorul dacă a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3 – 5 zile, dacă a obţinut sub nota 7 la purtare, dar şi dacă acesta nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau a fost exmatriculat.
Numărul elevilor care vor primi anul acesta şcolar ajutorul social este mai scăzut decât al beneficiarilor de anul trecut, când aproximativ 1.200 de elevi din judeţ au primit alocaţia de 180 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »