Peste 1.000 de cadre didactice salajene, incluse in proiecte de formare profesionala

Magazin Salajean 28 mai 2010 0

Peste 1.000 de cadre didactice salajene, incluse in proiecte de formare profesionalaDoua proiecte de anvergura privind formarea cadrelor didactice din intreg judetul Salaj au fost lansate, ieri, in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean Salaj. Ambele sunt cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Unul dintre aceste proiecte se intituleaza Educatia timpurie, primul pas spre dezvoltare personala armonioasa, libera si competenta si vizeaza formarea a 692 de cadre didactice si didactice auxiliare din intreg judetul. Acestea vor fi implicate in activitati de formare, crescand numarul de ore de pregatire profesionala in domeniul educatiei timpurii.

Prin implementarea proiectului se asigura extinderea gradelor de competente in ceea ce priveste nevoile copiilor de pana la trei ani si in domeniile scolii incluzive, asigurand pentru grupul tinta un grad mai inalt de calificare. Obiectivul acestui proiect este asigurarea permiselor unui invatamant prescolar de calitate prin formarea cadrelor didactice si a managerilor de scoli din judet in domeniul educatiei timpurii incluzive. Beneficiar al acestui proiect este Casa Corpului Didactic Salaj, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj. Valoarea proiectului se ridica la suma de peste 1 milion de lei.

Prin al doilea proiect lansat, denumit Certificarea ECDL a cadrelor didactice din Zalau, un pas spre integrarea tehnicilor IT la orele de curs, se doreste formarea profesionala a 555 de cadre didactice din unitatile de invatamant din municipiu. Acest proiect este implementat de ISJ Salaj, in parteneriat cu Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian Zalau. In cadrul acestui program vor avea loc cursuri de formare a cadrelor didactice, in vederea certificarii participantilor in domeniul tehnologiei informatiei si a comunicarii. Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de aproape 1,3 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »