Pentru anul scolar urmator: Vacanta de Paste a fost anulata!

Magazin Salajean 16 mai 2012 0

Pentru anul scolar urmator: Vacanta de Paste a fost anulata!Cursurile si vacantele scolare pentru urmatorul an de invatamant au aceeasi structura precum in anul scolar in curs. Insa, spre deosebire de anii anteriori, vacanta de primavara a elevilor nu va mai coincide cu perioada sarbatorilor pascale. Astfel, in timp ce vacanta de primavara este programata pentru 6 – 21 aprilie, sarbatorile pascale vor avea loc doua saptamani mai tarziu, respectiv in perioada 5 -7 mai.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca vacanta de primavara este stabilita in aprilie tocmai pentru ca elevii au nevoie sa ia pauza de la cursuri. Dat fiind faptul ca semestrul al doilea este foarte lung, vacanta de primavara nu putea fi programata cu doar cateva saptamani inainte de incheierea cursurilor scolare. Din acest considerent, sarbatorile pascale nu vor mai coincide cu vacanta elevilor. Ordinul privind structura anului de invatamant urmator prevede ca in zilele libere prevazute de lege nu se organizeaza cursuri. Prin urmare, elevii vor lipsi de la cursuri doar in a doua zi de Paste, in 6 mai, declarata ca zi libera legala, a afirmat Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, nu este exclus sa intervina modificari in structura anului scolar urmator, acestea urmand a fi facute publice. Doar in situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar stabilite prin prezentul ordin, se arata in ordinul emis de Ministerul Educatiei.

Elevii vor invata 178 de zile

Potrivit prevederilor aprobate de Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului prin Ordinul 3.794 din 24 aprilie 2012, elevii vor studia 36 de saptamani, care insumeaza 178 de zile lucratoare. Anul scolar urmator va incepe la data de 1 septembrie 2012 si se va incheia in 31 august 2013. Cursurile primului semestru vor incepe in 10 septembrie si se vor termina in data de 21 decembrie 2012. Clasele din invatamantul prescolar vor fi in vacanta in perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2012. Vacanta de iarna incepe pe 22 decembrie 2012, elevii revenind la cursuri dupa o vacanta de trei saptamani, respectiv din 13 ianuarie 2013. Cursurile semestrului al doilea incep in 14 ianuarie si se vor incheia in data de 21 iunie 2013, vacanta de primavara fiind stabilita in intervalul 6 – 21 aprilie. Elevii vor reveni la cursuri in 22 aprilie, urmand a intra in vacanta de vara din 21 iunie si pana in 8 septembrie 2013.

Pe parcursul anului scolar urmator, in saptamana 1-5 aprilie este programata si o saptamana dedicata activitatilor extracuriculare si extrascolare din cadrul programului Scoala altfel!.

Prin exceptie de la prevederile legale, pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar are 37 de saptamani, din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, patru saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de bacalaureat. Cursurile claselor terminale se incheie la data de 31 mai 2013. De asemenea, pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani, din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie la data de 14 iunie 2013.

Tezele din semestrul I al anului scolar 2012 – 2013 se sustin, de regula, pana la data de 30 noiembrie 2012. Tezele din semestrul al II-lea al anului scolar se vor sustine pana pe data de 25 mai 2013.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »