Pentru a doua oara, 372 de elevi la BAC

Magazin Salajean 20 august 2007 0

Pentru a doua oara,  372 de elevi la BAC

Aproape 400 de absolventi ai cursurilor liceale intra de astazi in focul BAC-ului pentru a doua oara in acest an. Szabo Stefan, inspector scolar adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, ne-a declarat ca 372 de elevi s-au inscris pentru sustinerea examenului de bacalaureat in sesiunea de toamna. Pentru cei mai multi dintre ei – 239, proba de limba si literatura romana este cea la care trebuie sa obtina note de trecere.

Potrivit sursei citate, exista si discipline la care s-au inscris doar cate un elev. De asemenea, inspectorul a subliniat ca absolventii au avut posibilitatea de a alege la cate materii sustin bacalaureatul. Mai exact, au putut opta pentru reluarea probei la care au cazut in sesiunea trecuta sau, in cazul in care doresc obtinerea unei note mari, pentru sustinerea examenului la toate disciplinele.

Referitor la calendarul dupa care se va desfasura aceasta sesiune de BAC, Szabo Stefan a spus ca dupa proba la Limba si literatura romana – oral, care se sustine astazi, elevii vor avea maine proba de oral la Limba si literatura maghiara. Miercuri va fi sustinut examenul la limba moderna – oral, iar joi la Limba si literatura romana – scris. Pentru vineri este programat examenul la matematica, tot scris, iar luni, 27 august, absolventii vor da examen la disciplina de profil. In urmatoarele doua zile se vor sustine probele la alegere, iar rezultatele vor fi afisate vineri, 31 august, pana la ora 16.

Tot vineri vor putea fi depuse si contestatiile, pana la ora 20, rezultatele finale urmand sa fie facute cunoscute luni, 3 septembrie.

Examenele pentru sesiunea de toamna a BAC-ului sunt sustinute la Grupul Scolar Mihai Viteazul din Zalau, iar corectarea lucrarilor se face la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din municipiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »