Patru candidati salajeni au fost eliminati la bacalaureat

Magazin Salajean 30 august 2011 0

Patru candidati salajeni au fost eliminati la bacalaureat

Camerele web montate in salile de examen pentru supravegherea candidatilor la probele scrise din cadrul bacalaureatului de toamna si-au spus cuvantul. Nu mai putin de patru elevi au fost eliminati din examen, in cursul zilei de ieri, dupa ce au fost suprinsi de catre supraveghetori, cu ajutorul aparatelor video, incercand sa copieze raspunsurile.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, ne-a declarat ca in toate centrele de examen din judet au fost semnalate cazuri de tentativa de frauda. La prima proba scrisa din cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, respectiv cea de Limba si literatura romana, au fost constatate patru tentative de frauda dovedita. Supraveghetorii au observat, prin intermediul camerelor de supraveghere, candidatii care au incercat sa copieze si au instiintat presedintii centrelor de examen. Conform metodologiei de bacalaureat, presedintii au dispus eliminarea candidatilor din examen, fiind declarati respinsi si la celelalte probe promovate anterior. Totodata, candidatii eliminati nu mai au dreptul sa participe la examen in urmatoarele doua sesiuni ale bacalaureatului, ne-a declarat Ioan Abrudan.

Dintre candidatii eliminati pentru tentativa de frauda, doi se aflau la centrul de examen din municipiu, respectiv la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai, iar cate unul la Grupul Scolar Octavian Goga din Jibou si Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei. Potrivit adjunctului Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj, inspector Rodica Costache, acestia au fost prinsi incercand sa copieze raspunsurile fie de pe fituici, fie din brosurile de sinteza de Limba si literatura romana. Faptul ca aceste camere web sunt montate undeva deasupra tablei da posibilitatea supraveghetorilor sa observe concomitent miscarile facute de candidati in sala de examen.

Astfel au fost vazuti pe monitoare cei patru candidati, in momentul in care au folosit materialele de inspiratie interzise prin regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, ne-a comunicat inspectorul scolar.

Un numar de 567 de candidati s-au inscris pentru sustinerea probei de Limba si literatura romana, 85 dintre acestia absentand la examen. Bacalaureatul continua astazi cu proba de Limba si literatura materna, urmand ca joi candidatii sa se prezinte la proba obligatorie a profilului, iar vineri la cea la alegere a profilului si specializarii. Primele rezultate se vor afisa in data de 4 septembrie, urmand ca dupa solutionarea eventualelor contestatii, in data de 7 septembrie, candidatii sa afle rezultatele finale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »