Parteneriat romano-norvegian la scoala Simion Barnutiu din Zalau

Magazin Salajean 9 noiembrie 2007 0

Parteneriat romano-norvegian la scoala Simion Barnutiu din Zalau

Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu din Zalau a obtinut recent finantarea pentru proiectul de parteneriat Friendship For Ever cu o scoala norvegiana. Elevii si profesorii celor doua scoli vor beneficia de 15.000 de euro pentru a desfasura videoconferinte si intalniri pe internet, vizite reciproce in Norvegia si Romania, pentru realizarea unui ghid de conversatie in limbile engleza-norvegiana-romana, pentru a concepe un web site al proiectului si pentru multe alte activitati ce au ca scop largirea universului de cunoastere al celor implicati si eliminarea barierelor de comunicare cauzate de distanta, cultura si limba. Nu in ultimul rand, parteneriatul vizeaza fracilitarea integrarii in comunitatea europeana a elevilor si profesorilor din cele doua scoli.

Vor fi angrenati in proiect peste 340 de elevi de gimnaziu si 46 de profesori ai scolii Simion Barnutiu si 95 de elevi si 22 de cadre didactice de la scoala Kvinlog Kvinesdal, Norvegia.

De mentionat ca schimbul de experienta si vizite dintre Kvinglog Kvinesdal si Scoala Simion Barnutiu au inceput in urma cu aproximativ 7 ani, cand partenerii norvegieni au reusit sa doteze scoala din Zalau cu calculatoare si internet, acesta fiind inceputul colaborarii concretizate zilele acestea. Finantarea a fost acordata de Comisia Europeana prin programul Comenius – Invatare pe tot parcursul vietii, durata proiectului care a inceput la 1 octombrie a.c. fiind de doi ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »