Pana in 21 aprilie, elevii pot depune cererile pentru bani de calculatoare

Magazin Salajean 30 martie 2010 0

Pana in 21 aprilie, elevii pot depune cererile pentru bani de calculatoareProgramul prin care copiii din familiile cu venituri mici primesc cate 200 de euro de la stat pentru a-si cumpara propriul computer continua si in acest an. Astfel, aproximativ 25.000 de elevi si studenti urmeaza a beneficia de acest sprijin financiar in vederea achizitionarii unui calculator. Data limita pentru primirea cererilor este de 21 aprilie. Administratiile locale vor verifica situatia materiala a familiilor respective, pana la 19 mai, iar Ministerul Educatiei trebuie sa aprobe cererile pana la 1 iunie.

Cei care doresc sa aplice pentru acest program trebuie sa se prezinte, pana in data de 21 aprilie, la unitatea in care invata cu o cerere, o copie a certificatului de nastere, o copie a actului de identitate al parintelui sau ocrotitorului legal, precum si a actului care dovedeste calitatea de ocrotitor legal al acestuia (in cazul celor care nu au implinit inca 14 ani) sau a actului de identitate (in cazul celor care au implinit aceasta varsta). Pe langa acestea, este nevoie de copii ale certificatelor de nastere sau ale actelor de identitate ale celorlalti membri de familie, adeverinta de la institutiile de invatamant din care sa rezulte calitatea de elevi sau studenti a celorlalti frati sau surori si acte doveditoare, in original, privind veniturile membrilor de familie. Parintii, tutorele sau reprezentantul legal trebuie sa faca o declaratie pe proprie raspundere, prin care sa confirme ca venitul brut lunar pe membru de familie este sub 150 de lei, dar si ca dispun de diferenta de bani pentru achizitionarea unui calculator. Totodata, dosarele trebuie sa contina si cate o adeverinta cu media generala sau – daca este vorba despre elevi ai claselor din invatamantul primar – cu calificativele obtinute de cei mici in anul scolar anterior. In plus, e nevoie si de o adeverinta in care invatatorul sau dirigintele trebuie sa specifice numarul de absente nemotivate in anul scolar 2008-2009.

De acest ajutor beneficiaza elevii si studentii in varsta de pana la 26 de ani, din invatamantul de stat sau particular acreditat. Conditia este ca acestia sa aiba un venit brut pe membru de familie sub 150 de lei si nici un membru al familiei sa nu mai fi obtinut ajutor prin acest program. In cazul in care doi beneficiari vor avea venituri egale, vor fi departajati in functie de media generala si de numarul de absente nemotivate din anul scolar anterior. Pentru studenti, departajarea va presupune obtinerea a minimum 50 de credite in anul universitar anterior.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »