Olimpicii Simleului, premiati cu cate 200 de lei

Magazin Salajean 29 martie 2012 0

Olimpicii Simleului, premiati cu cate 200 de leiCalificarea elevilor simleuani la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare le-a adus si recompense palpabile din partea autoritatilor locale. Mai precis, cei 26 de olimpici au fost invitati in cursul zilei de marti, la sediul Primariei Orasului Simleu Silvaniei, unde au primit drept rasplata, pentru reusita lor, cate 200 de lei fiecare.

Primarul orasului, Septimiu Turcas, a declarat ca premierea elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele scolare reprezinta o recunoastere a muncii grele depuse atat de catre acestia, cat si de catre cei care le indruma pasii in descoperirea tainelor stiintei. O tara, un neam, un popor sau o colectivitate se ridica, traieste si impune respect prin tinerii sai, generatia care vine si duce mai departe traditiile spirituale ale urbei respective. Simleul a fost si, cred eu cu tarie, este un exemplu de oras mic, dar cu destine mari. Poate nu intamplator, cei care au numit asezarea de la poalele Magurii drept oras al scolilor au avut intru totul dreptate. An de an, dupa cum s-a dovedit, micul nostru orasel da in competitiile scolare valori cu care noi, simleuanii, ne mandrim. Faptul ca judetul este reprezentat si prin elevii nostri este o confirmare ca la Simleu avem dascali, valori si talente, a declarat edilul Simleului.

Potrivit sursei citate, desi cerintele sporesc de la o editie la alta, criteriile de selectie si promovare sunt tot mai rigide, mai stricte, iar stacheta se ridica mereu, tinerii simleuani isi dau masura valorii, muncii si seriozitatii, reusind sa se claseze printre cei mai buni dintre cei mai buni.

De altfel, Primaria si Consiliul Local si-au facut un obicei din a-i premia pe tinerii olimpici. Chiar daca bugetul este mic pentru acesti minunati soli ai inteligentei, tenacitatii si muncii, promit ca voi gasi si in viitor surse si resurse pentru a-i stimula. Felicitari lor, minunatilor lor parinti, distinsilor profesori indrumatori pentru tact si profesionalism de inalta clasa, conducerii orasului care le incurajeaza demersurile, dar mai ales cinste si felicitari trudnicilor nostri olimpici, a precizat edilul Simleului.

In fiecare an, o mare parte dintre participantii la fazele judetene si nationale ale diferitelor discipline scolare s-au reintors laureati. Astfel ca a devedit aproape o traditie premierea acestora pentru munca, rabdarea, tenacitatea si rezultatele excelente obtinute.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »